Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Numărul deceselor asociate COVID-19 a depăşit pragul de un milion în Statele Unite

  Statele Unite ale Americii au înregistrat peste un milion de decese asociate COVID-19, potrivit unui bilanţ Reuters, depăşind un prag cândva de neimaginat, la circa doi ani după primele cazuri de coronavirus care au schimbat rapid viaţa de zi cu zi.

  Pragul de un milion de decese reprezintă aproximativ un deces la fiecare 327 de americani, sau mai mult decât întreaga populaţie a San Francisco sau Seattle.

  Până în momentul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat COVID-19 o pandemie la nivel global, pe 11 martie 2020, coronavirusul făcuse 36 de decese în Statele Unite. În lunile care au urmat, virusul mortal s-a răspândit rapid, găsind teren fertil în zone urbane dens populate, precum oraşul New York şi ajungând apoi în fiecare colţ al ţării.

  Până în iunie 2020, numărul deceselor din SUA depăşise totalul pierderilor militare americane din Primul Război Mondial şi ar fi depăşit pierderile militare americane din cel de-al Doilea Război Mondial până în ianuarie 2021, când au fost înregistrate peste 405.000 de decese asociate COVID-19.

  agerpres.ro

  LUMEA

  COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde programele de vaccinare nu au început încă, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii...

  LUMEA

  În ciuda relaxării restricţiilor la nivelul Uniunii Europene începând de luni, pasagerii care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania vor fi nevoiţi în...

  LUMEA

  Shanghai plănuieşte să permită redeschiderea majorităţii activităţilor comerciale şi revenirea la o viaţă normală începând cu 1 iunie, a anunţat luni un oficial municipal,...

  LUMEA

  Noua Zeelandă înregistrează peste un milion de cazuri de COVID, după ce a petrecut o mare parte din pandemie aproape fără virus.

  Copyright © 2021