Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Numărul cazurilor de COVID-19 atinge un nou record în China

  Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a atins un nou record în China, au anunţat joi autorităţile care încearcă să stopeze răspândirea virusului prin măsuri de izolare stricte, testări în masă şi restricţii de călătorie, transmite AFP.

  China a înregistrat miercuri 31.444 de noi cazuri locale, dintre care 27.517 asimptomatice, a indicat Ministerul Sănătăţii.

  Aceste noi cifre sunt mai mari comparativ cu cele 29.317 de infecţii locale înregistrate la jumătatea lunii aprilie, când Shanghai – al treilea cel mai populat oraş din lume – era în izolare, iar locuitorii săi reuşeau cu greu să îşi cumpere alimente şi să acceseze serviciile medicale.

  China, cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori, este singura mare economie din lume care încă încearcă să stopeze răspândirea virusului în ţară prin izolarea unor oraşe întregi şi carantinarea strictă a persoanelor care au intrat în contact cu pacienţi infectaţi.

  Capitala chineză s-a confruntat în ultimele zile cu un focar epidemic nemaiîntâlnit de la începutul epidemiei de COVID-19. Zeci de clădiri rezidenţiale au fost izolate, iar companiile au generalizat telemunca.

  Oraşul Beijing a anunţat miercuri aproape 1.500 de noi cazuri pozitive (majoritatea asimptomatice) la un total de 22 de milioane de locuitori. Un nivel nemaiatins în capitală de la începutul pandemiei, dar care rămâne foarte scăzut după criteriile internaţionale.

  Şcoli, restaurante şi sedii de companii au fost din nou închise. O mare parte a locuitorilor Beijingului sunt în prezent epuizaţi psihic de aceste restricţii, adesea vagi şi schimbătoare, a căror durată nu este niciodată anunţată în prealabil, notează AFP.

  Agerpres.ro

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Metropolele chineze Guangzhou şi Chongqing au anunţat, miercuri, o relaxare a restricţiilor anti-COVID, la o zi după ce demonstranţii din sudul oraşului Guangzhou au...

  LUMEA

  China a anunţat marţi că îşi va accelera campania de vaccinare a persoanelor vârstnice împotriva maladiei COVID-19, după ce a înregistrat un număr record...

  LUMEA

  China a raportat pentru a cincea zi consecutiv un număr record de cazuri COVID-19 pentru data de 27 noiembrie, când s-au înregistrat 40.347 de...

  LUMEA

  Autorităţile din oraşul Zhengzhou, situat în centrul Chinei care găzduieşte cea mai mare uzină de telefoane iPhone din lume, au ordonat măsuri de izolare...

  Copyright © 2021