Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Nu rămânem fără gaz

  Moldova nu va rămâne fără gaz. Reprezentanții concernului rus Gazrpom au decis să nu sisteze livrările de gaze către țara noastră, chiar dacă autoritățile de la Chișinău întârzie cu achitarea facturii. Anunțul a fost făcut cu doar câteva ore până la expirarea termenului limită de plată. Gigantul rus a subliniat că excepția a fost făcută, doarece conducerea furnizorului rus contientizează că lipsa flacărei albastre va pune în dificultate cetățeanul de rând.

  Serghei Kuprianov, prutător de cuvânt „Gazprom„

  «Guvernul Moldovei s-a adresat către Gazprom cu rugămintea de a nu înceta livrarea de gaze începând cu ziua de azi. Cu toate acestea, partea moldovenească recunoaște solicitarea Gazpromului și își asumă ogligațiunea de a achita datoria vineri, 26 noiembrie. Gazprom face excepția și dă dovadă de bunăvoință și înțelegere, întrucât conștientizăm că gravitatea situației în care s-ar putea pomeni cetățenii Moldovei. Cu toate acestea, Gazprom mizează că partea moldovenească își va onora ogligațiunile contractuale în viitor și, totodată, va achita plățile curente în termenii stabiliți. Deoarece obligațiunile contractuale trebuie respectate».

  Amintim că, Moldova are o datorie de 1,4 miliarde de lei față de Gazprom, pentru gazul natural consumat în octombrie și jumătate a lunii noiembrie. Potrivit contractului, banii urmau a fi furnizați pe contul gigantului rus până în data de 22 noiembrie. Lucru care nu s-a întâmplat. În context, concernul rus a avertizat partea moldovenească că în cazul în care banii nu vor fi achitați în decurs de 48 de ore, livrările de gaze către țara noastră vor fi încetate. Termenul limită impus de Gazprom urma să expire pe 24 noiembrie, la miezul nopții. Iar, pentru a-și putea onora obligațiunile contractuale față de Gazprom, premierul Natalia Gavrilița a adresat o solicitarea către Parlament să examineze „în regim de urgență„ proiectul legii de modificare a bugetului de stat, ca să fie posibilă achitarea celor 1,4 miliarde de lei.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021