Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  NTV Moldova reia retransmiterea buletinelor de știri și a emisiunilor analitice rusești

  În grila postului de televiziune NTV Moldova au revenit știrile și emisiunile rusești. Despre aceasta producătorul general al postului de televiziune, Sergiu Strungaru, a anunțat pe Facebook.

  Jurnalistul a menționat că cetățenii din nou sunt liberi să decidă singuri ce fel de știri, sau emisiuni analitice vor să privească – moldovenești, românești, rusești, europene.

  “Telecomanda este cel mai sigur filtru al informației. Dacă nu ne place o emisiune – schimbăm canalul! E simplu!”, spune Strungaru.

  Precizăm că pe 16 decembrie, Parlamentul a aprobat un șir de modificări la Codul serviciilor media audiovizuale. Potrivit lui Strungaru, deputații au restabilit un drept fundamental al cetățenilor de a se informa din diferite surse.

  “Ne amintim cu toții, cum în 2017, când autoritățile se grăbeau să interzică știrile din Rusia, reprezentanta OSCE pentru libertatea media, Dunja Mijatovic, a criticat amendamentele drept „o încălcare a standardelor internaționale privind libertatea de expresie.” Nu politicienii, nu partenerii de dezvoltare, nu ONG-urile, nici experții de serviciu, nu trebuie să decidă în locul meu, ce emisiuni să privesc”, mai spune producătorul general NTV Moldova.

  facebook.com

  Facebook

  Copyright © 2021