Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Noul șef al IGP, Lilian Carabeț, deține o avere estimată la peste două milioane de leI

  Noul șef al Inspectoratului General de Poliție, Lilian Carabeț, deține o avere estimată la peste două milioane de lei. Potrivit declarației de avere și interese personale prezentată la Agenția Națională pentru Integritate, Carabeț are o casă procurată în 2014, cu o suprafață de aproape 120 de metri pătrați, evaluată la 876 793 de lei. Totodată, noul șef al IGP are și un apartament de aproape 100 de metri pătrați, care a fost procurat în 2013. Apartamentul ar costa 648 721 de lei. Carabeț a declarat și un garaj de 22 de metri pătrați.

  FOTO: cotidianul.md

  Șeful Poliției moldovenești mai are în proprietate trei autovehicule: un Hyundai Tucson fabricat și procurat în 2016 la un preț de 400 de mii de lei; în 2019, polițistul a intrat în posesia unui VAZ din 1996, iar anul trecut a procurat un Suzuki, prețul căruia ar fi 60 de mii de lei.

  Lilian Carabeț a declarat că pe parcursul anului trecut a ridicat un salariu de peste 202 mii de lei, sau aproape 17 mii de lei pe lună. Totodată, acesta a vândut un automobil la un preț de 270 de mii de lei.

  Tot în 2020, Carabeț s-a împrumutat cu 3000 de EURO de la o persoană fizică și s-a angajat să restituie banii timp de un an de zile.

  Numele lui Lilian Carabeț a apărut în presă de mai multe ori. În perioada când Dorin Recean deținea funcția de ministru de Interne, jurnaliștii au scris că Lilian Carabeţ este rudă cu soția lui Recean, iar datorită acestui fapt a fost promovat în funcția de șef al Departamentului pentru combaterea fraudei în Inspectoratul de Poliție Chișinău.

  Amintim că presa a mai scris că actualul ministru de Interne Ana Revenco este verișoara lui Dorin Recean. Revenco a negat însă, informația.

  În 2019, bloggerul Eugen Luchianiuc scria că Lilian Carabeț este promovat în funcția de șef interimar la Vamă de către ministrul Finanțelor de atunci, actualul premier Natalia Gavrilița.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  POLITICA

  Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Viorel Gherciu a prezentat declarația de avere și interese personale la venirea în funcție. El este proprietar a...

  POLITICA

  Deputatul PAS, Igor Talmazan, a fost numit în funcția de director al Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Ordinul cu privire la numire în funcție...

  SOCIAL

  Judecătoarea Ana Panov, cea care a decis micșorarea numărului secțiilor de votare pentru transnistreni de la 41 până la 12, este multimilionară. Averea acesteia,...

  SOCIAL

  Alexandr Trubca, consilierul PAS în Consiliul Municipal Chișinău, care se laudă pe Facebook că în cele 18 luni de mandat a promovat ”tocmai” patru...

  Copyright © 2021