Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Noua alee a artiștilor

  Strada Columna din centrul Capitalei a devenit un fel de Arbat în versiune moldovenească. „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare” bucură ochii chișinăuenilor de două săptămâni, iar artiștii și-au făcut deja admiratori fideli.

  SERGHEI ȚUGULEA, PICTOR

  „Oamenii fac comenzi de portrete, cumpără tablouri. În principiu, suntem mulțumiți. Deocamdată, este bine pentru noi. Aici oamenii se plimbă, se odihnesc, dacă, sincer, aici ne simțim mult mai liber”.

  Artiștii deja s-au obișnuit cu noul loc. Pe mulți îi bucură faptul că picturile lor nu sunt umbrite de intermediari sau vânzători de îmbrăcăminte.

  DIANA ISTRATI, PICTORIȚĂ

  „Acolo erau mese, așa mai puneau, nu era civilizat, puțin era haos, dar aici e așa, frumos.

  Pictorul moldovean Ion Musteață și soția sa Tatiana au vândut picturi timp de peste 29 de ani. Ei sunt mulțumiți de ultimele schimbări.

  TATIANA MUSTEAȚĂ, SOȚIA PICTORULUI

  „Așa este cel mai bine. În partea cealaltă era un fel de haos, dar aici suntem toți pe o alee și e bine. Aici e ca la pescuit, cineva poate a vândut, cineva nu a vândut deloc, așa e, fiecăruia cum îi merge norocul”.

  Scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, în care a fost amplasat așa-numitul „Arbat moldovenesc”, va fi restaurat. Pe site-ul Primăriei Chișinău a fost publicată deja o schiță de proiect, cu noua față a scuarului. Ilona Vedrașco, Veronica Leșco și Nicolae Vasiliev, Accent TV.

  Copyright © 2020