Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Noi tarife pentru călătorii

  Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a publicat pe pagina sa oficială Ordinul privind noile tarife pentru transportul rutier raional și interraional. Scumpirea prețurilor la bilete se înscrie în prevederile noului Program naţional „TRANSPORT MODERN”, lansat la 16 februarie. Conform noului regulament, tarifele sunt de două tipuri, în funcție de categoria transportului.

  Cele două tarife prevăd opțiunea confort. Este vorba de categoriile confort I sau confort II. Or, prețul va fi cu 0,10 lei per kilometru mai scump față de prețul curent.
  Ordinul MIDR arată că la transportul interraional, pentru categoria de confort II prețul va fi de 0,70 lei per kilometru, iar pentru categoria de confort I prețul va fi de 0,80 lei per kilometru. Pentru serviciile regulate în traficul raional costul va fi: pentru categoria de confort II – 0,80 lei per kilometru; pentru categoria de confort I – 0,90 lei per kilometru.
  În baza deciziei consiliilor locale din cadrul autorităților administrației publice locale de nivelul întâi, transportatorii pot aplica tarife de până la 1 leu per kilometru pentru un pasager la serviciile regulate în trafic interraional, iar la serviciile regulate în trafic raional, până la 1,10 lei per kilometru, indică MIDR. Microbuzele vor putea aplica tarife pentru clasa „confort I” doar după ce vor obține un certificat de clasificare corespunzător, conform sursei citate.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021