Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Noi restricții impuse de CNESP

  Noi restricții impuse de CNESP. Începând de mâine studenții revin la procesul de studii de la distanță iar în restaurante și cafenele accesul va fi permis doar în baza unui certificat COVID-19. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Totodată, membrii comisiei au decis că elevii rămân să învețe la școală cu prezența în sălile de clasă.

  După o analiză a incidenței cazurilor de coronavirus, membrii CNESP au stabilit că două cele mai mari muncipii din țară, Chișinău și Bălți se află în prag de alertă roșie. În acest context a fost luată decizia aplicării a noi restricții.

  Ala Nemerenco, ministrul Sănătății

  ”Introduce, acolo unde este posibil, cerința de muncă la distanță și trecerea universităților în regim online. Totodată, comisia consideră oportun ca pentru majoritatea activităților certificatul COVID 19 să devină obligatoriu. Vă reamintesc că certificatul COVID 19 înseamnă sau certificat de vaccinare, sau trecerea unui test, sau certificat de suportare a bolii în ultimile șase luni sau certificat despre prezența anticorpilor în ultimile 90 de zile. Un lucru foarte important și necesar de subliniat este că copii, la toate nivelele de alertă, de la verde până la inclusiv roșu, rămân să învețe în școală cu prezența fizică„

  Nemerenco a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Cei din mass-media au vrut să cunoască cum și cine va controla certificatele COVID 19 la intrare în localuri. Solicitările lor însă au rămas fără răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021