Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Noi reguli impuse în școli cu privire la Covid-19. Elevii revin la lecțiile de 45 de minute, iar distanța dintre bănci va fi de 1 metru

  Elevii revin la lecțiile de 45 de minute în loc de 30 de minute. Potrivit primarului general Ion Ceban, acestea sunt prevederile deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare, din data de 24 septembrie 2020. Mai mult, distanța fizică dintre elevi în instituțiile de învățământ a fost modificată de la 1,5 m la 1 m.

  „Astfel, fiecare elev va ocupa zilnic același loc în bancă la o distanță de cel puțin un metru față de ceilalți. Această modificare oferă posibilitate instituțiilor școlare să reconfigureze spațiile, incluzând mai mulți elevi în procesul educațional, iar managerii instituţiilor de învăţământ urmează să identifice, la necesitate, spaţii suplimentare pentru desfăşurarea procesului educaţional”, spune primarul.

  Ceban afirmă că începând cu data de 21 septembrie, procesul de alimentație cu bucate calde se organizează în 103 instituţii de învățământ primar și secundar din municipiul Chişinău, iar în 26 de instituţii continuă să se alimenteze la pachet în sălile de clasă. În cele 2 instituţii de învăţământ seral elevii nu se alimentează.

  „Şi în grădiniţele din capitală alimentația copiilor se efectuează conform meniului model, vară – toamnă 2020, iar în meniu sunt incluse fructe și legume proaspete de sezon. De asemenea, a fost definitivat caietul de sarcini în vederea achiziționării serviciilor de aprovizionare cu apă potabilă a copiilor din grădinițe. Anunțul privind lansarea licitației pentru asigurarea cu apă potabilă a fost publicat de direcțiile educație, tineret și sport sectoriale pe platforma guvernamentală Mtender”, a adăgat edilul.

  Ceban punctează că suma prevăzută pentru achiziționarea apei potabile pentru copii este 2,1 milioane lei, iar mijloacele financiare în acest scop au fost planificate în bugetul municipal.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  De la începutul lunii iunie 2021 Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au informat peste 5400 persoane privind regulile medico-sanitare, care trebuie să...

  LUMEA

  Malta a vaccinat 70% din populaţia sa adultă cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, devenind prima ţară a Uniunii Europene care...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale vor organiza la sfârșitul acestei săptămâni, în incinta Palatului Republicii, maratonul vaccinării.

  SOCIAL

  Autoritățile publice locale din municipiul Chișinău iau în considerare reducerea restricțiilor anticovid.

  Copyright © 2021