Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Noi reguli impuse în școli cu privire la Covid-19. Elevii revin la lecțiile de 45 de minute, iar distanța dintre bănci va fi de 1 metru

  Elevii revin la lecțiile de 45 de minute în loc de 30 de minute. Potrivit primarului general Ion Ceban, acestea sunt prevederile deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare, din data de 24 septembrie 2020. Mai mult, distanța fizică dintre elevi în instituțiile de învățământ a fost modificată de la 1,5 m la 1 m.

  „Astfel, fiecare elev va ocupa zilnic același loc în bancă la o distanță de cel puțin un metru față de ceilalți. Această modificare oferă posibilitate instituțiilor școlare să reconfigureze spațiile, incluzând mai mulți elevi în procesul educațional, iar managerii instituţiilor de învăţământ urmează să identifice, la necesitate, spaţii suplimentare pentru desfăşurarea procesului educaţional”, spune primarul.

  Ceban afirmă că începând cu data de 21 septembrie, procesul de alimentație cu bucate calde se organizează în 103 instituţii de învățământ primar și secundar din municipiul Chişinău, iar în 26 de instituţii continuă să se alimenteze la pachet în sălile de clasă. În cele 2 instituţii de învăţământ seral elevii nu se alimentează.

  „Şi în grădiniţele din capitală alimentația copiilor se efectuează conform meniului model, vară – toamnă 2020, iar în meniu sunt incluse fructe și legume proaspete de sezon. De asemenea, a fost definitivat caietul de sarcini în vederea achiziționării serviciilor de aprovizionare cu apă potabilă a copiilor din grădinițe. Anunțul privind lansarea licitației pentru asigurarea cu apă potabilă a fost publicat de direcțiile educație, tineret și sport sectoriale pe platforma guvernamentală Mtender”, a adăgat edilul.

  Ceban punctează că suma prevăzută pentru achiziționarea apei potabile pentru copii este 2,1 milioane lei, iar mijloacele financiare în acest scop au fost planificate în bugetul municipal.

  ionceban.md

  SOCIAL

  În dimineața zilei, prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință de lucru cu directorul Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotari. În cadrul căreia, premierul a...

  SOCIAL

  Alte 861de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi în țara noastră, după procesarea unui număr total de 3632 teste.

  SOCIAL

  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că din cauza pandemiei de COVID -19, în unele state precum Franța, Spania, Irlanda și Israel...

  SOCIAL

  Alte 649 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în țara noastră, din 2919 teste efectuate.

  Copyright © 2020