Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Noi perspective pentru Moldova

  Uniunea de Afaceri Moldo-Ruse va deveni una dintre cele mai mari asociații obștești în relațiile comerciale dintre partenerii economici ai celor două țări. Conducerea uniunii și-a pus drept scop realizarea mai multor proiecte de anvergură atât în Capitală, cât și alte regiuni ale țării. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele asociației, Igor Dodon, în cadrul evenimentului oficial de lansare a „Uniunii de afaceri moldo-ruse”.

  Igor Dodon, președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse

  «Ne-am pus drept scop ca în câteva luni, cred, până în toamnă, Uniunea de afaceri Moldo-Ruse va deveni principala asociație și principala punte de legătură între agenții economici din Moldova și Federația Rusă.».

  Igor Dodon a identificat trei domenii principale pe care se va concentra activitatea Uniunii. Primul domeniu va viza atragerea investitorilor strategici și deschiderea mai multor întreprinderi de producere și prestare de servicii. Cel de-al doilea va ține de acordarea asistenței necesare agenților economici moldoveni și ruși în căutarea partenerilor comerciali. Iar cea de-a treia direcție, este implementarea proiectelor sociale și umanitare la nivelul autorităților municipale și regionale. Potrivit lui Igor Dodon, există deja câteva proiecte importante care urmează a fi realizate la Chișinău. Cofondatorul „Uniunii de afaceri moldo-ruse” este organizația rusă „Delovaia Rossia”. Aceasta numără mai bine de 7 mii de membri și este reprezentată în toate cele 85 de entități constitutive ale Federației Ruse. Profitul companiei depășește suma de 5,3 trilioane de ruble.

  Alexei Repic, președintele „Delovaia Rossia”

  „Datorită creării Consiliului Economic moldo-rus în 2017, cooperarea bilaterală și-a luat avântul. Grație acestui fapt, în prezent pe agenda zilei avem mai multe proiecte care trebuie dezvoltate în continuare. Acum trebui să muncim pentru a majora numărul de proiecte».

  Potrivit directorului departamentului economic al Uniunii, Elena Gorelova, în prezent, Federația Rusă ocupă locul șase în clasamentul investitorilor străini în țara noastră. Expertul în economie spune că este loc de mai bine și a subliniat că investitorii ruși sunt interesați, în special, de sectorul agroindustrial din țară.

  Elena Gorelova, directorul departamentului economic al Uniunii

  „În primul rând, ei sunt interesați să dezvolte relațiile comerciale și să continue investițiile în sectorul agricol, industria alimentară, adică în prelucrarea produselor noastre moldovenești. În privința transportului și a logisticii comerciale au fost mai multe propuneri, chiar și atunci când lucram în administrația prezidențială».

  Reamintim că „Uniunea de Afacerilor Moldo-Ruse” este o organizație non-profit, principalul ei scop fiind promovarea dezvoltării cooperării între întreprinderile moldovenești și ruse în domenii reciproc avantajoase. Organizația a fost fondată în iunie 2021.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021