Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Noi locuri de comerț pentru vânzătorii de tablouri și suveniruri din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”

  Autoritățile capitalei vor oferi scheme de amplasare pentru o expoziție de arte pe aleea pietonală din strada Columna, pentru reamplasarea temporară a comercianților de tablouri, obiecte meșteșugărești și suveniruri, care au activat în scuarul teatrului „Mihai Eminescu” din centrul urbei. Săptămâna trecută, viceprimarul Inga Ionesii a avut o discuție cu vânzătorii respectivi, astfel că inițiativa a fost convenită de ambele părți.

  Astăzi, în cadrul ședinței operative săptămânale, viceprimarul de ramură a precizat că locurile de comerț vor fi oferite pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care va fi verificată oportunitatea noii amplasări a vânzătorilor de tablouri și obiecte de meșteșugărit.

  „Ne dorim să avem în Chișinău o alee de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști. De asemenea, în perspectivă, intenționăm să includem în acest proiect și strada pietonală Eugen Doga”, a declarat Inga Ionesii.

  Amintim că la inițiativa privind reabilitarea scuarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”, aparține primarului general, Ion Ceban, pentru a aduce un omagiu Luceafărului literaturii noastre, dar și pentru a oferi spațiul respectiv locuitorilor capitalei, în scop de recreere. Totodată, un grup de lucru din cadrul municipalității lucrează asupra conceptului de modernizare a scuarului.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va organiza, duminică, 4 iulie, un marș pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală cu genericul...

  SOCIAL

  Weekend-uri culturale la Chișinău. Concertele, concursurile și activitățile cultural-artistice sunt vizitate de sute de persoane. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

  SOCIAL

  Peste 4 300 de oameni au fost imunizați la Maratonul de vaccinare anticovid desfășurat pe data de 26 iunie la Palatul Republicii din capitală.

  SOCIAL

  „Apă-Canal Chişinău” va întrerupe temporar furnizarea apei potabile miercuri 23 iunie, orele 09.00 - 23.00. Va fi deconectată apa pe str. Bucuriei, 13A, 20,...

  Copyright © 2021