Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Nivelul de implementare a Strategiei naționale de integritate și anticorupție, audiat la Guvern

  Premierul Ion Chicu a condus ședința Grupului de monitorizare 2 al Strategiei naționale de integritate și anticorupție 2017-2020. La ședință au fost prezenți membrii Guvernului, președinți ai APL de nivelul doi, primarii municipiului Chișinău, Bălți și Comrat, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

  La eveniment au fost prezentate progresele și dificultățile înregistrate în implementarea Strategiei pe perioada anului 2019, în baza Raportului de monitorizare, elaborat de Secretariatul Grupurilor de monitorizare în cadrul CNA. Conform Raportului, din cele 51 de acțiuni planificate pentru anul 2019, 20 au fost realizate în totalitate, 23 – parțial, 5 sunt în proces de realizare,  2 acțiuni nu au fost calificate, iar 1 acțiune rămâne nerealizată.

  Grupul de monitorizare 2 este responsabil de implementarea pilonului II (Guvernul, sectorul public și administrația publică locală) și a pilonului VII (sectorul privat).

  Implementarea pilonului II are scopul de a spori integritatea, responsabilitatea și transparența activității APC și APL, precum și a reduce riscurile corupției.

  Acțiunile prevăzute de pilonul VII urmăresc obiectivul de a promova un mediu de afaceri concurențial, a reduce fenomenul corupției din sistem și riscul spălării banilor.

  Grupul de monitorizare 2 a decis să continue implementarea Planurilor de acțiuni pentru anul 2018-2020, să intensifice procesul de creare a platformei electronice guvernamentale ce ar permite cetățenilor să monitorizeze online procesarea proiectelor de acte normative trimise la Guvern, dar și să fortifice activitățile de instruire a agenților publici și reprezentanților sectorului privat, ș.a.

  Notă: Strategia Națională de Integritate și Anticorupție 2017-2020 a fost adoptată la 30 martie 2017 și a fost elaborată cu sprijinul experților naționali și internaționali, a societății civile, dar și a partenerilor de dezvoltare.

  gov.md

  POLITICA

  În contextul în care are loc descreșterea economiei, scăderea vânzărilor și are loc reducerea activității investiționale recurgerea la credite pentru IMM-uri este o activitate...

  POLITICA

  În Parlament, practic, există o înțelegere cu privire la învestirea la această etapă a unui nou guvern, care să gestioneze situația de criză în...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a afirmat că unii consilieri ai Maiei Sandu au avut tentative de a da indicații Guvernului, asta în condițiile în...

  POLITICA

  Un nou eșec pentru președintele Maia Sandu. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea președintelui cu privire la interpretarea normei constituționale în partea ce ține...

  Copyright © 2020