Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Nivel de alertă ridicat după erupţia unui vulcan în sudul Japoniei

  Un vulcan situat pe o insulă izolată din arhipelagul japonez a erupt la primele ore ale zilei de luni determinând autorităţile să ridice nivelul de alertă, informează DPA.

  foto simbol

  Vulcanul de pe muntele Otake, din insula Suwanose, a erupt aproximativ la ora 2:48 a.m. (17:48 GMT, duminică), expulzând o coloană de roci şi fum în atmosferă, potrivit agenţiei meteorologice japoneze.

  Nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

  Agenţia a ridicat nivelul de alertă de la 2 la 3 (pe o scară cu 5 trepte), avertizând că regiunile situate la o distanţă mai mică de 2 kilometri de vulcan ar putea fi expuse căderilor de roci vulcanice.

  În urma exploziei, coloana de fum s-a ridicat până la o înălţime de 200 de metri în aer, iar pietre de mari dimensiuni au fost aruncate la circa 1,3 kilometri distanţă de craterul vulcanului cu o înălţime de 799 de metri, potrivit agenţiei.

  Pe teritoriul Japoniei se află peste 100 de vulcani activi.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Japonia intenţionează să colecteze date de la persoanele care se infectează cu noul coronavirus chiar şi după ce au fost vaccinate pentru a evalua...

  LUMEA

  Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în urma ninsorilor abundente care s-au abătut asupra Japoniei, a informat luni postul public japonez NHK, potrivit DPA.

  LUMEA

  Circa 1.000 de vehicule erau vineri în continuare blocate pe o autostradă din Japonia din cauza căderilor masive de zăpadă înregistrate în prefectura Niigata,...

  LUMEA

  Vulcanul Lewotolo din Indonezia a intrat duminică în erupţie, expulzând trombe de fum şi de cenuşă care au determinat închiderea aeroportului local, relatează AFP.

  Copyright © 2020