Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Nimic și nimeni nu se uită

  Astăzi aripa de tineret a PSRM, „Garda Tânără” a organizat o conferință de presă dedicată viitoarei sărbători a Zilei Marii Victorii. Tinerii au făcut o totalizare a rezultatelor muncii depusă de-a lungul anilor de existență a organizației pentru a păstra memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Mai mult, ei au opinat și despre încercările de falsificare a istoriei și încercările de a diminua importanța actelor eroice a soldaților eliberatori. Tot azi, aripa tânără a PSRM au prezentat și un plan de acțiuni pe termen scurt în raport cu această sărbătoare.

  Din 2011, aripa de tineret a Partidului Socialiștilor din Moldova a organizat sute de evenimente dedicate Zilei Victoriei. Reprezentanții acesteia organizează campanii de curățare și îngrijire a monumentelor din toată țara, le restaurează și ajută veteranii pe tot parcursul anului.

  Ecaterina Curnatovscaia, membru, Comitetul Republican, ”Garda Tânără”

  ”Tinerii noștri oferă sistematic asistență umanitară veteranilor acelor evenimente teribile, dar în același timp, eroice, indiferent de sărbători sau de date memorabile. Nu putem sta deoparte și să privim eroii pe timp de pace confruntându-se cu genocidul social. De exemplu, Garda Tânără a sectorului Centru a vizitat doar în această lună peste 20 de veterani din Chișinău„

  Anul acesta, din cauza pandemiei, organizația se va concentra pe evenimente online. În acest sens va avea loc un forum internațional la care vor participa reprezentanți ai diferitelor țări, nu doar din spațiul post-sovietic, ci și Europa și Orientul Mijlociu. La sfârșitul forumului, este planificată adoptarea unei declarații, în care tinerii din mai multe țări optează pentru conservarea adevărului istoric.

  Alexandr Panfili, membru, Comitetul Republican, ”Garda Tânără”

  „Dar nu ne limităm doar la evenimente online. Astfel, „Garda Tânără” se angajează să îmbunătățească și să efectueze campanii de curățare la peste 100 de monumente a eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei Anul acesta, „Garda Tânără” a atins un nou nivel și suntem pregătiți să restaurăm peste 150 de monumente în toată țara. ”

  Cu ocazia Zilei Victoriei, va avea loc și o acțiune online „Memoria în afara timpului”, la care tinerii vor vorbi despre rudele lor care au participat la Marele Război pentru Patriei. Și deja, tot online va fi lansat și tradiționalul regiment nemuritor care va reuni zeci sau chiar sute de compatrioți.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020