Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Nimeni nu e uitat, nimic nu se uită

  22 iunie este ziua în care a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. Acestă zi este celebrată în țara noastră la nivel național. Cu acest prilej au fost organizate mai multe evenimente comemorative cu participarea primelor persoane în stat, veterani, membri ai organizațiilor publice și de tineret. Dis-de-dimineață, la monumentele ridicate în cinstea soldaților-eliberatori au fost depuse flori.

  Pe 22 iunie la ora patru dimineața, Germania nazistă a declarat război URSS-ului. Această dată în calendar a împărțit viețile a milioane de oameni în „până și după”. 80 de ani au trecut de atunci. Cu acest prilej în țară au avut loc un șir de evenimente comemorative.

  Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului

  «Trebuie să-i ținem minte pe toți cei care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. În primul rând trebuie să-i ținem minte pe cei care s-au stins pe câmpul de luptă. Acest lucru trebuie scris nu doar în manualele de istorie, despre acele evenimente trebuie să ne vorbească veteranii rămași în viață. Numărul cărora, din păcate, este mic. Ziua memoriei este importantă pentru cetățenii noștri care au luptat pentru a-și apăra casa, familia, patria».

  Acum 80 de ani, printre primele lupte au fost purtate în preajma localității Stoianovca din raionul Cantemir. În 11 zile de confruntări au fost curmate viețile a 600 de soldați sovietici și a 12 mii de ostași români. În anii de război, Moldova și-a pierdut un sfert din populație, inclusiv, 90% dintre evrei și două treimi în rândul romilor. Pe 22 iunie, Ziua Memoriei și a Durerii,, sute de oameni depun flori la memorialele și monumentele ridicate în cinstea soldaților-eliberatori. „Nimeni nu-I uitat, nimic nu se uită”.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021