Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Nikolai Starikov: Cadourile se fac prietenilor, cu vecinii pur și simplu se face comerț profitabil

  Întâlnirea dintre Dmitry Kozak și președintele Moldovei, Maia Sandu, nu a fost una caldă iar Moscova va acționa în funcție de cât de departe poate ajunge noua conducere moldovenească în retorica anti-rusă. Această opinie a fost exprimată într-un comentariu exclusiv pentru Accent TV de către politicianul rus, politologul și personalitatea publică Nikolai Starikov.

  „Există un astfel de clișeu stabilit încă din vremea sovietică, astăzi se repetă și foarte des – „întâlnirea a avut loc într-o atmosferă caldă și prietenoasă”. Deci, cred că actuala întâlnire dintre reprezentantul Rusiei și președintele Moldovei nu a fost caldă. Dar nu a fost nici neprietenoasă, iar acest lucru, după cum se spune, este de bun augur „crede politicianul.

  Cu toate acestea, potrivit acestuia, Moscova și-a prezentat poziția destul de clar.

  „Problemele care au fost discutate sunt cu adevărat importante. Dar, Moscova a menționat clar faptul că prețul gazelor va crește. De ce? Pentru că cadourile sunt făcute doar prietenilor iar cu vecinii se face comerț profitabil. Astăzi, la Chișinău, guvernul este orientat spre Occident, care este de fapt o creatură a Occidentului. Prin urmare, este important pentru noi să cercetăm cât de departe în retorica și acțiunile antirusești, poate merge noua conducere moldovenească” – a subliniat Nikolai Starikov.

  Politologul a mai menționat că Rusia a fost mereu interesată de relațiile de bună vecinătate cu Moldova.

  „Mai departe, ambele țări vor vedea ce vor face și mi se pare că Rusia se va uita mai mult la ceea ce va face președintele Moldovei”, a rezumat politicianul rus.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021