Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Nicolae Posturusu: Asistăm la o cârdășie între politic, media pro-PAS și instituțiile de drept, exact așa au lucrat și în perioada lui Plahotniuc

  Fostul Secretar general adjunct în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Posturusu, vorbește despre o schemă pusă la cale de autorități, cu implicarea instituțiilor de drept și presa afiliată PAS, care are ca scop final manipularea opiniei publice, distorsionarea unor fapte și evenimente și mutarea accentelor de pe problemele reale ale societății pe unele inventate.

  Posturusu atrage atenția că, într-o așa-numită investigație publicată de TV8 în care este vizat, angajații au trucat informația despre venitul său, astfel inducând în eroare opinia publică. Fostul funcționar public susține că figurant în acest proces de manipulare este și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, cate încercarea astfel să distragă atenția cetățenilor de la actualele majorări de tarife și prețuri.

  ”Imediat ce a apărut pseudo-investigația unui post de televiziune afiliat puterii, a reacționat imediat deputatul (deosebit) al majorității parlamentare Dumitru Alaiba, care, pe timpul lui Filat, ne convingea că “La BEM totul va fi bine”. El a scris “rapid” o plângere către Procuratura Generală cu solicitarea “să fie trași la răspundere” cei vizați în pretinsa investigație, în care a figurat și numele meu și unde au evitat să publice datele complete din toate declarațiile de avere, pentru că “le strica investigația”. 

  Am fost informat de surse din instituțiile de drept că se fac deja presiuni pentru a porni o cauză penală și de a organiza noi “show-uri cu mascații, pentru că, vorba aceluiași Dumitru Alaiba, “așa ceva se cere în societate”. Mi-au explicat și cum funcționează această cârdășie între politic, media pro-PAS și instituțiile de drept. 

  Anumite informații, adunate neoficial de diferite instituții ale statului (SIS, Procuratură, MAI, etc.) se transmit unor politicieni din PAS, aceștia analizează informațiile și, în funcție de interesul lor, oferă aceste date anumitor surse media. 

  Acestea la rândul lor, cică “realizează investigații” (de fapt, doar încearcă să obțină reacții), trunchiază informația (așa cum a fost în cazul meu, când au evitat să analizeze și să prezinte datele din toate declarațiile disponibile pe pagina ani.md, unde erau indicate veniturile din perioada când am activat în sectorul privat), “lansează concluzii” și, în felul acesta, pregătesc opinia publică (“justiție televizată”) pentru alte acțiuni. 

  După apariția acestor “investigații”, politicienii se adresează cu “cereri” la Procuratură, apoi intervin procurorii cu mascații, ca să aibă ce arăta presa, iar cetățenii să aibă ce discuta. Exact așa au lucrat și în perioada lui Plahotniuc, ne mai spun oamenii din sistem, care s-au săturat să execute indicații politice ilegale pentru care tot ei vor fi penalizați într-un final”, scrie Posturusu pe pagina sa de socializare.   

  În opinia autorului, astfel se lucrează la identificarea evenimentelor care, pe de o parte, vor acoperi nemulțumirile din societate, iar, pe de alta, vor crește gradul de frică, sperând că astfel se vor evita acțiuni de rezistență față de inacțiuni, abuzuri și fărădelegi.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Fostul președinte al țării, Igor Dodon, cere organelor competente să inițieze o investigație detaliată, în urma incendiului produs în ograda casei sale. Într-o postare pe...

  Noutăţi

  „Nici o acțiune procesuală nu se lasă fără „perle” din partea procurorilor, care instrumentează dosarul ex-președintelui Igor Dodon”, afirmă Nicolae Posturusu, unul dintre avocații...

  POLITICA

  Numărul penalilor de pe lista candidaților Partidului de Acțiune și Solidaritate este în creștere. De această dată, e vorba de Petru Puțuntică, locul 71...

  POLITICA

  Marina Anton este judecătoare din 1999, fiind numită pe un termen de 5 ani la Judecătoria Ialoveni prin decretul preşedintelui Republicii Moldova de atunci, Petru...

  Copyright © 2021