Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Nicolae Federiuc cu referire la „Legea Magnitsky”: Nu pot niște politicieni să substituie instanța

  Sunt acte politice, dar nu pot niște politicieni să substituie instanța – așa a comentat Jurnalistul Nicolae Federiuc, invitatul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, transmisă pe internet, așa-numită „Lege Magnitsky”.

  Faptul că se procedează așa în raport cu partide sau cu presa confirmă că statul nostru nu funcționează ca un stat democratic, crede jurnalistul.

  „Pentru a demonstra vinovăția unor cetățeni, unor oameni cu conexiuni obscure, există legislație, cod penal, instanță de judecată, acuzare, există apărare și există sentință”, explică invitatul emisiunii.

  Acesta exprimă opinia că „nu suntem astăzi un stat democratic”.

  „La ora actuală, nu mai avem instituții democratice. Nu există nicio instituție care să nu fie în siajul actualei guvernări”, a spus jurnalistul.

  El este îngrijorat de anumite elemente care „îndreaptă societatea noastră spre un regim dictatorial”.

  „Semnalele sunt foarte proaste”, concluzionează jurnalistul, care „se teme că se va ajunge și la blocarea pe internet – vom ajunge să ne închidem la bucătării ca pe vremuri”.

  Nicolae Federiuc mai spune că nu are nicio problemă cu oamenii care se asociază astăzi cu linia ideologică a partidului, dar și ei trebuie să accepte că există oameni care nu sunt de acord cu această linie ideologică, au alte convingeri pe care au dreptul să le expună.

  primul.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Jurnalistul Nicolae Federiuc a criticat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a suspenda licența de emisie a șase canale TV. El zice că,...

  POLITICA

  Ex-prim-ministrul al Republicii Moldova, omul de afaceri, Ion Sturza, a comentat pe rețelele sociale așa-numită „Lege Magnitsky”. „Cineva, supărați pe lipsa de rezultate și...

  POLITICA

  „Dacă va apărea așa ceva („Legea Magnitsky” – n.r.), în niciun caz nu ar trebui ca legea sau sancțiunile să afecteze libertatea de exprimare...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Vladislav Gribincea, afirmă că actele emisie în SUA în temeiul Legii Magnitsky nu pot produce efecte...

  Copyright © 2021