Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Neutralitatea țării, amenințată?

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova susține că guvernarea sfidează statutul de neutralitate a RM prin aprofundarea cooperării cu NATO. Despre aceasta, cei din opoziție anunță pe site-ul oficial al formațiunii. În acest sens, Partidul Socialiștilor condamnă acțiunile Guvernului Republicii Moldova, și insistă că guvernarea trebuie să adopte o politică neutră și echilibrată.

  Socialiștii spun că prin aprobarea noului plan Individual de cooperare cu NATO, pentru anii 2022-2023, aprobat de Guvernul țării, conducerea Moldovei a aprobat extinderea controlului NATO asupra forțelor armate ale Moldovei și transferul informațiilor cu privire la apărare către Alianța Nord-Atlantică. Partidul Socialiștilor își exprimă îngrijorarea și cu privire la vizita ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, la sediul NATO de la Bruxelles și întrevederile cu conducerea Alianței.

  Din declarația PSRM

  „Acest lucru este absolut inacceptabil pentru un stat neutru. Noi suntem împotriva ca aspecte legate de politica internă a statului nostru să fie subiect de discuție cu blocul militar, din care Moldova nu face parte. Nu este clar scopul acestei vizite a șefului diplomației unui stat neutru la sediul principal al blocului militar. De asemenea, este îngrijorător faptul că întâlnirea a avut loc cu ușile închise, fără reprezentanții mass-media”

  Am luat legătura cu reprezentanții Serviciului de Presă ai Guvernului pentru a le oferi dreptul la replică. Purtătorul de cuvânt al premierului Gavriliță, Anastasia Taburceanu a subliniat că executivul nu comentează declarațiile celor din PSRM.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021