Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Netanyahu a decretat stare de urgență în orașul Lod, după o revoltă violentă a arabilor israelieni

  Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență, miercuri, în orașul Lod, aflat în centrul țării, după o revoltă a arabilor israelieni, pe măsură ce conflictul între forţele israeliene şi militanţii palestinieni s-a intensificat, scrie BBC.

  În Lod, aflat în apropiere de Tel Aviv, minoritatea arabă locală a protestat după moartea violentă, marţi, a unui arab israelian. Manifestațiile au degenerat iar protestatarii au aruncat cu pietre spre poliţie, care a răspuns cu grenade lacrimogene.

  Mai multe maşini au fost incendiate iar 12 oameni au fost răniţi în ciocnirile pe care primarul oraşului le-a asemuit unui război civil, a scris ziarul Haaretz. Totodată, potrivit presei israeliene, trei sinagogi şi mai multe magazine din Lod au fost incendiate.

  Au existat revolte şi în alte oraşe unde populaţia arabă este mai numeroasă, precum şi în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania.

  „Întreg Israelul ar trebui să ştie, acesta este o completă pierdere a controlului”, a spus edilul Yair Revivo. „Războiul civil a izbucnit în Lod”, citează Times of Israel.

  Publicaţia a scris că este prima dată, din 1966, când guvernul israelian s-a folosit starea de urgenţă asupra comunităţii arabe.

  Netanyahu, care a ajuns în oraş pentru a face apel la calm, a spus că va instaura o restricţie de deplasare dacă este nevoie.

  digi24.ro

  LUMEA

  Knesset-ul a votat, duminică, învestirea noului guvern condus prin rotație de Naftali Bennet și Yair Lapid, astfel înlăturându-l pe Benjamin Netanyahu de la putere,...

  SOCIAL

  Statul va acoperi cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici din Republica Moldova. Proiectul PSRM a...

  SOCIAL

  Consumatorii nu vor fi deconectați de la serviciile de electricitate, gaz sau apă pe perioada stării de urgență, chiar dacă nu vor reuși să...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Parlamentul a decis instituirea stării de urgență pe întreg teritoriu al Republicii Moldova până în data de 30 mai 2021. Decizia a fost luată...

  Copyright © 2021