Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Nepal: Cel puţin 77 de morţi în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren

  Bilanţul în urma ploilor abundente care au afectat în ultimele trei zile statul Nepal unde au declanşat alunecări de teren şi viituri a crescut la 77 morţi, miercuri, după ce salvatorii au recuperat alte 34 de cadavre, au anunţat autorităţile, informează Reuters.

  Douăzeci şi patru de decese au fost raportate în districtul Panchthar din estul Nepalului, la graniţa cu India, 13 în districtul vecin Ilam şi 12 în Doti, în vest ţării, a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne, Dil Kumar Tamang. Alte persoane şi-au pierdut viaţa în mai multe regiuni din vestul Nepalului.

  Potrivit ministerului, 22 de persoane au fost rănite, iar alte 26 sunt date dispărute.

  Autorităţile au declarat că guvernul va acorda 1.700 de dolari americani familiilor fiecărei persoane decedate şi tratament gratuit pentru persoanele rănite.

  La aproximativ 350 de kilometri vest de capitala Kathmandu, ploile abundente persistente zădărnicesc eforturile de a ajunge la Seti, un sat din vestul Nepalului unde 60 de persoane au rămas izolate de două zile în urma inundaţiilor.

  ”Salvatorii nu au putut ajunge ieri în sat din cauza intemperiilor şi a ploilor care au căzut neîncetat. Eforturile de salvare continuă astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Basanta Kunwar, pentru Reuters.

  Posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe culturi de orez aflate sub ape şi cu poduri şi case luate de apele învolburate ale râurilor care au afectat mai multe drumuri şi pista unui aeroport din oraşul Biratnagar.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Aproximativ 235 000 de case și clădiri au rămas fără electricitate în California și Nevada, lovite de ploi torențiale. Două persoane și-au pierdut viața...

  LUMEA

  Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din...

  LUMEA

  Un incendiu într-o fabrică din centrul Chinei a făcut cel puţin 36 de morţi şi doi dispăruţi, a transmis marţi agenţia oficială Xinhua, citând...

  LUMEA

  Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde şuvoaiele au ucis cel puțin patru oameni. În nordul statului Muntenegru, ploile torențiale au dus la...

  Copyright © 2021