Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Nepal: Cel puţin 77 de morţi în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren

  Bilanţul în urma ploilor abundente care au afectat în ultimele trei zile statul Nepal unde au declanşat alunecări de teren şi viituri a crescut la 77 morţi, miercuri, după ce salvatorii au recuperat alte 34 de cadavre, au anunţat autorităţile, informează Reuters.

  Douăzeci şi patru de decese au fost raportate în districtul Panchthar din estul Nepalului, la graniţa cu India, 13 în districtul vecin Ilam şi 12 în Doti, în vest ţării, a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne, Dil Kumar Tamang. Alte persoane şi-au pierdut viaţa în mai multe regiuni din vestul Nepalului.

  Potrivit ministerului, 22 de persoane au fost rănite, iar alte 26 sunt date dispărute.

  Autorităţile au declarat că guvernul va acorda 1.700 de dolari americani familiilor fiecărei persoane decedate şi tratament gratuit pentru persoanele rănite.

  La aproximativ 350 de kilometri vest de capitala Kathmandu, ploile abundente persistente zădărnicesc eforturile de a ajunge la Seti, un sat din vestul Nepalului unde 60 de persoane au rămas izolate de două zile în urma inundaţiilor.

  ”Salvatorii nu au putut ajunge ieri în sat din cauza intemperiilor şi a ploilor care au căzut neîncetat. Eforturile de salvare continuă astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Basanta Kunwar, pentru Reuters.

  Posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe culturi de orez aflate sub ape şi cu poduri şi case luate de apele învolburate ale râurilor care au afectat mai multe drumuri şi pista unui aeroport din oraşul Biratnagar.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Paisprezece persoane au murit marți în estul Azerbaidjanului după ce un elicopter militar s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat serviciul...

  LUMEA

  Cel puţin patru persoane au murit şi alte nouăsprezece au fost rănite, luni, în oraşul Istanbul, afectat de rafale puternice de vânt, a anunţat...

  LUMEA

  O furtună puternică a produs inundații de proporții în Spania. Mii de locuințe au rămas fără electricitate, iar drumurile din zonele afectate au devenit...

  LUMEA

  Doi oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți în urma unei explozii produse marți în depozitul unei fabrici de motoare de rachete...

  Copyright © 2021