Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Nemulțumiți de modificarea legii

  Genocid și haos! Astfel comentează oamenii decizia autorităților prin care a fost majorată vârsta de pensionare pentru bărbați și femei până la 63 de ani. Moldovenii sunt de părere că, în țara noastră, din cauza sărăciei, populația nici nu ajunge până la această vârstă, și roagă autoritățile să-și revadă decizia.

  “Părerea mea e că asta e o prostie, pentru că la noi așa sunt de săraci și de bolnavi toată lumea și toți pensionarii că, ei nu ajung până la pensie.”

  „Lumea nu ajunge până la pensie, înseamnă că se face economie de bani ca lumea să lucreze până, cum se spune, „a da-o în bot.” Acum și tineretul moare, “ne tam ne sam„. În Europa, acolo e altă situație, acolo oamenii pot să ajungă și până la 100 de ani, da ia găsește la noi.”

  „Cum se zice „bespredel” fac ce vor. Oamenii nu prea ajung ei la așa vârstă, și el a ieșit la pensie, și a murit, și pensia degeaba se prăpădește.”

  „Nu este o decizie corectă. Oamenii nu trăiesc în acele condiții ca măcar să trăiască până la această vârstă, nu este un lucru real. Eu cred că este un genocid.”

  „Poate pentru femei e prea mult, pentru ele nașterea și creșterea copiilor nu intră în stagiu de muncă…păi… ca să intre ea trebuie să nască… deputați…dar nu copii.”

  „Pe noi nimeni nu ne întreabă și chiar dacă părerea o întrebați dumneavoastră, acolo sus nimeni nu prea se interesează de părerea noastră. Ei vor să facă cum este peste hotare, dar la noi condițiile nu sunt așa ca peste hotare. Nu putem să ne permitem multe lucruri, din simple produse alimentare care trebuie să fie corecte.”

  „Rugăm Parlamentul să mai revină și să mai rezolve problema aceasta că e foarte dureroasă, poate se mai poate de făcut ceva că nu mai suntem noi chiar femeile alături de bărbați, bărbații sunt bărbați și sărmanii nici ei nu ajung până la vârsta de pensie.”

  Amintim că Parlamentul a votat legea prin care, în țara noastră vârsta de pensionare până în anul 2028, va fi echivalată etapizat, atât la femei cât și la bărbați până la vârsta de 63 de ani.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021