Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ne vaccinăm împotriva Covid-19

  Circa 18 la sută din populația Republicii Moldova s-a vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19 de la debutul campaniei de imunizare în țara noastră. Anunțul a fost făcut astăzi de ministerul Sănătății în cadrul unui briefing de presă.

  Denis Cernelea, secretar de stat, Ministerul Sănătății

  «Total vaccinați cu doza întâi sunt 616 mii 106 persoane, acoperierea națională cu cel puțin o doză de vaccin constituie peste 18 procente. Aici nu luăm în calcul cetățenii care au beneficiat de vaccin în afara țării. Astăzi la această oră a trecut cifra de 500 de mii persoanele care s-au vaccinat cu schema completă».

  Totodată, Ministerul Sănătății anunță demararea unui amplu program de informare despre importanța vaccinării împotriva COVID-19 în toate localitățile din țară.

  Denis Cernelea, secretar de stat, Ministerul Sănătății

  «Mâine la data de patru august planificăm lansarea campaniei de sensibilzare și informare a populației din mediul rural despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva covid-19, intitulată cu sloganul Vaccinează-te pentru ca viața să revină la normal, care va începe în raionul Anenii Noi, ne propunem programat să ajungem în fiecare localitate rurală. Prioritare fiind satele cu acoperire de vaccinare mai scăzută”.

  Totodată, vineri, 30 iulie, autoritățile din Sănătate au discutat despre formularul de autoevaluare al Republicii Moldova privind emiterea certificatului digital al UE pentru COVID-19.

  Denis Cernelea, secretar de stat, Ministerul Sănătății

  “Astfel ieri a fost expediată ultima versiune oficial ajustată și deja urmează lansarea testărilor pentru asigurarea compatibilității sistemului de certificare al RM cu cel al Uniunii Europene. Aceasta va permite emiterea deciziei de echivalare a sistemelor de către UE și conectarea propriu-zisă.”

  Până în prezent în țara noastră au fost administrate peste un milion șase sute de mii de doze de vaccin.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021