Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  „Ne omoară puțin câte puțin”. La Bălți s-a scumpit pâinea

  Bălțenii vor plăti mai mult pentru o pâine. De astăzi franzela coaptă la combinatul de panificație din oraș costă cu un leu mai mult. Oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunare 6 lei și 50 de bani, în loc de 5 lei și 50 bani. Cei mai indignați sunt pensionare, care și până la scumpire abia de-și permiteau câte o pâine pentru mai multe mese.

  „Nu-i normal, eu stau toată ziua flămândă, iau acasă câte un kilogram de făină de mămăligă și fac mămăliguță, dar și aceea este scumpă. Dacă ar fi să ne dea și pensia mai mare, ar fi…dar așa, mai ales omul de la țară care a muncit la tutun, la sfeclă, cum se poate el întreține”

  „Ne omoară puțin câte puțin și atât. Despre ce vorbiți, am lucrat după pensionare încă șapte ani și mi-au recalculat 22 de lei, iar pâinea cu cât se scumpește. Pur și simplu ne sufocăm, de ne-ar pune la perete să ne împuște.”

  „Asta este foarte mult, pentru că noi nu avem atâția bani, noi nu trăim în Europa și nu câștigăm atâta.”

  „Se scumpește motorina și respectiv se scumpește totul. Pentru oameni este o catastrofă, ne fură de tot pe toți. Nu știu unde vom ajunge, cred că la toamnă ne așteaptă foametea.”

  Unii oameni spun că nu mai fac față noilor prețuri.

  „Nesimțire, ei se ghiftuiesc, iar noi suntem înfometați. Desigur că este scump, dar ce să facem.”

  „Suntem oameni credincioși, vom răbda, ce ne mai rămâne.”

  Și vânzătorii sunt deranjați de creșterea prețului la pâine. Ei spun că nu cunosc cărui fapt se datorează acest lucru.

  „Cu un le s-a scumpit toată pâinea, ceea ce luăm noi, s-a scumpit cu un leu. Se revoltă, cum altfel. Este foarte mult, pentru pensionari este foarte mult.”

  Echipa TV Nord a încercat să obțină un comentariu de la administrația Combinatului de Pâine din Bălți, însă, în anticameră ne-au comunicat că directorul instituție va lipsi două zile și nu are cine să ne vorbească la acest subiect.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  tvn.md

  Facebook

  Noutăţi

  Moaștele Sfintei Matrona de la Moscova împreuna cu icoana făcătoare de minuni au fost aduse la Bălți. Zeci de credincioși au venit să se...

  SOCIAL

  Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit în orașul Bălți. Imagini de la fața locului au fost publicate pe pagina de Facebook Balti-online.md. Ofițerul...

  SOCIAL

  Un bărbat de 51 de ani din municipiul Bălți, este cercetat contravențional, fiind suspectat de încălcarea legislației privind transportarea și comercializarea băuturilor alcoolice pe...

  Noutăţi

  Guvernul se va reuni, miercuri, 6 iulie, în ședință la Bălți. Potrivit unui comunicat de presă, la ședință urmează a fi aprobat avizul Guvernului...

  Copyright © 2021