Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Natalia Gavrilița anunță că vrea să-și subordoneze Centrul Anticorupție

  Una dintre prioritățile candidatul la funcția de prim-ministru, Natalia Gavriliță, este lichidarea Centrului Național Anticorupție (CNA) și limitarea competențelor Procuraturii Anticorupție. Candidatul desemnat de Maia Sandu la funcția de premier a făcut acest anunț, în Parlament, în timpul prezentării Programului de guvernare.

  Gavriliță a declarat că, până la lichidarea efectivă a CNA, instituția trebuie să treacă din subordinea Parlamentului în gestiunea Guvernului.

  ”Vom reforma Procuratura Anticorupție după modelul DNA din România, cu limitarea competențelor acesteia exclusiv la marea corupție și lichidarea Centrului Național Anticorupție. Până la lichidarea efectivă a CNA, vom adopta legea vizând resubordonarea instituției către Guvernul Republicii Moldova și introducerea răspunderii conducerii sub aspectul rezultatelor și performanțelor”, a declarat Gavriliță în fața deputaților.

  Amintim, crearea, în 2002, a unei agenţii anticorupţie, cu atribuţii exclusive de prevenire şi contracarare a actelor de corupţie, a fost o condiţie impusă de Uniunea Europeană pentru liberalizarea regimului de vize. La 1 octombrie 2012 a intrat în vigoare Legea cu privire la reformarea Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC), iar astfel, fostul CCCEC a devenit Centrul Naţional Anticorupţie (CNA).

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Maia Sandu nu a epuizat cele două încercări de a desemna un candidat la funcția de premier. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă...

  POLITICA

  Insistența președintelui țării pe votarea repetată a guvernului Gavriliță deja denotă imaturitatea omului de stat și lipsă de viziune, susține politologul Aurelia Peru Balan.

  POLITICA

  Deputatul PSRM, Grigore Novac, a întebat-o pe candidata la funcția de premier, Natația Gavriliță, dacă Tribunalul Anticorupție despre care anunță că va fi creat...

  SOCIAL

  Candidatul la funcția de prim-ministru, Natalia Gavriliță, evită să spună dacă va reveni la majorarea vârstei de pensionare în cazul în care Guvernul propus...

  Copyright © 2021