Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Nagacevschi este urmărit. El spune că prin abuzurile unor politicieni se calcă peste statul de drept și se impune dictatura

  Pe parcursul mandatului său de Ministru al Justiției și mai ales în ultima perioadă, nu o singură dată a avut motive rezonabile de a considera că în privința sa sunt utilizate măsuri speciale de investigație vădit abuzive. Despre aceasta a anunțat Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi.

  ”Vă amintesc, unii actori politici cu conexiuni subversive chiar au și adus la cunoștință publică date ce vizează viața mea privată, evident distorsionat, în speranța că voi reacționa prin a confirma sau a nega, ca ei să speculeze în ambele ipoteze în vederea obținerii unor dividende politice ieftine” a scris Nagacesvschi pe pagina sa de Facebook.

  Nagacevschi spune că informațiile despre viața sa privată și operarea datelor cu caracter personal reprezintă un abuz de drept și datele sale personale nu pot fi raportate niciunui politician sau conducător de instituție nici măcar sub parafa ,,secret”.

  „Am considerat că nu trebuie să reacționez public la abuzurile acelor politicieni iresponsabili și populiști cu conexiuni subversive ce sunt tentați să-mi urmărească viața privată. Observ însă că lucrurile degradează. Se pare, practicile abuzive sunt utilizate aparent la scară largă, inclusiv împotriva procurorilor, iar politicienii mai și cer pe baza unor așa-zise informații obținute prin abuz de drept, să fie eliberați procurori din funcție. Dvs, dragi politicieni vreți să construiți stat de drept sau dictatură? Dacă un membru al Guvernului, un procuror aparent sunt expuși unor practici abuzive, atunci cum ar urma cetățenii noștri să se simtă în siguranță? se întreabă ministrul.

  Fadei Nagacesvschi a venit cu un apel către cei ce eventual execută ordine abuzive cu privire la măsuri speciale de investigație, către cei ce eventual dau aceste ordine, cât și către cei ce eventual operează date cu caracter personal în mod abuziv.

  „Opriți-vă până nu ați discreditat totul în această țară. De altfel vă asigur, cunosc foarte bine cum să colectez informația despre aceste acțiuni și să-mi apăr drepturile fundamentale” a conchis Nagacevschi.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a expediat o adresare către magistrații Curții Constituționale (CC) prin care le solicită să interpeleze avizul Comisiei de la Veneția...

  POLITICA

  Încă pe când deținea funcția de premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări președintelui Ucrainei că va facilita extrădarea judecătorului Nicolae Ceaus,...

  POLITICA

  Criza politică, lipsa unui Guvern care poate să-și asume angajamente și refuzul președintelui țării de a respecta Constituția, sunt motivele pentru care în Moldova...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a comentat decizia Curții Constituționale de a examina constituționalitatea decretului președintelui abia pe 23 februarie.

  Copyright © 2020