Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Nagacevschi: PAS a devenit atât de toxic, încât eventualii candidați la locale nu vor să se asocieze cu ei

  Potrivit ex-ministrului Justiției, membru al PDCM, Fadei Nagacevschi, partidul de guvernământ a devenit atât de „toxic”, încât oamenii din teritoriu care intenționează să candideze la alegerile locale din toamnă nu vor să se asocieze cu ei. Opinia a fost exprimată la emisiunea „TEMA” de la postul TV „Primul în Moldova” care difuzează pe internet.

  „Noi știm că foarte mulți primari nici nu vor să se asocieze cu PAS, ei se duc independenți la locale, deoarece PAS-ul este astăzi atât de toxic în teritoriu încât primarii, cei care vor că acceadă în funcții de aleși locali nu vor să se asocieze cu PAS”, a comentat invitatul emisiunii, adăugând: „Oamenii înțeleg că vor pierde voturi dacă vor merge sub sigla PAS-ului”.

  Rezultatele alegerilor din Găgăuzia și ulterioara intervenție a „mascaților” la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei este, în opinia lui Fadei Nagacevschi, „un exemplu clasic că Partidul Acțiune și Solidaritate a luat o lovitură dură”.

  „Nu este clar pentru ce acest show. Care a fost scopul? Să radicalizeze pe cine? Și împotriva cui? Dacă scopul PAS-ului a fost să-și consolideze propriul electorat eventual împotriva Partidului „ȘOR”, eu observ că strategia PAS-ului a eșuat”, a declarat Nagacevschi.

  El a argumentat prin „reacții de critică chiar din partea susținătorilor PAS în ceea ce privește modalitatea de acționare și de intervenție a mascaților într-o procedură administrativă, care a obstrucționat un proces electoral”.

  „Fiind în cădere liberă, în lipsă de strategii în dezvoltarea economică și socială a  Republicii Moldova, în condițiile sărăcirii totale a populației Republicii Moldova și pierderii încrederii în acest partid, lor nu le rămâne o altă abordare decât să încerce să radicalizeze, să identifice iarăși vreun dușman intern pentru a-și consolida propriul electorat.  Numai că unde nu mai încearcă ei să facă asta, deja nu se mai consolidează propriul lor electorat”, a concluzionat juristul.

  Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale PAS, Președinției, Guvernului.

  youtube

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că „parlamentarii PAS elaborează, în taină,  un pachet de inițiative legislative, care ar permite aderarea Republicii...

  POLITICA

  Așa cum a anunțat Asociația Judecătorilor din Republica Moldova în comunicatul de presă din 22 septembrie 2023, în timpul ultimei întâlniri EAJ, desfășurată la...

  POLITICA

  Conducerea țării încearcă să intimideze partidul „ȘANSĂ” în timpul campaniei electorale, a declarat luni președintele partidului, Alexei Lungu, în cadrul unei conferințe de presă,...

  POLITICA

  „În premieră, în istoria alegerilor din Moldova, a fost creat un grup de lucru interdepartamental, care se va ocupa de organizarea alegerilor locale. Un...

  Copyright © 2021