Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Nagacevschi, despre “autodizolvarea politică”

  Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu un apel către deputații care au contestat Legea privind funcționarea limbilor: ”Cu voi nici nu trebuie de luptat politic, singuri vă autodizolvați”, declară acesta. Oficialul le mai amintește autorilor sesizării, Dinu Plângău și Octavian Țâcu, că prin acțiunea lor, ei urmăresc scopul de a le oferi cetățenilor acces la informațiile de interes public și la unele servicii.

  Fadei Nagacevschi, ministrul în exercițiu al Justiției

  ”Ceea ce am constatat, este faptul că domnii deputați chiar cred că prin atacarea limbii ruse își vor crește ratingul politic. Le amintesc că ei nu sunt primii care au crezut așa. Stimații deputați au uitat că merg în Taraclia, Găgăuzia, iar localnicii comunică cu dumnealor anume în limba rusă, pentru că limba rusă este limbă de comunicare interetnică.”

  ”Dragi deputați, câștigurile juridice se pot transforma în dezastre politice. Aveți precedente suficiente. Vă puteți aminti și de anularea rezultatelor alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Cu voi nici nu trebuie de luptat politic. Singuri faceți tot posibilul pentru a vă autodizolva politic. Vă urez success.”

  Fadei Nagacevschi este reprezentantul Guvernului la Curtea Constituțională. Ministrul crede că tentativele unor politicieni de a diviza societatea pe criterii entice se vor finaliza cu un eșec lamentabil, indiferent de verdictul Curții Constituționale. Joi, 21 ianuarie, va avea loc ședința Înaltei Curți, la care va fi examinată constituționalitatea Legii privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul a fost votată de Parlament, la sfârșitul anului trecut, la inițiativa deputaților PSRM, apoi promulgată de președintele Igor Dodon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020