Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Nagacevschi, despre alegerile din Găgăuzia: Sper că instanța se va conduce de lege și nu de intimidările prim-ministrului care acționează extrem de inadecvat

  „Eu sper că instanța de judecată se va conduce totuși de lege și nu se va conduce de presiuni și intimidări politice din partea primului ministru care acționează extrem de inadecvat ultima perioadă”. Așa a comentat ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, situația cu alegerile din Găgăuzia, inclusiv acțiunile Centrului Național Anticorupție în raport cu Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, precum și examinarea Curții de Apel Comrat a demersului de validare a alegerilor, planificată pentru 22 mai.

  Nagacevschi a calificat declarațiile politice ale premierului Dorin Recean și ale unor reprezentanți PAS  ca „o disperare”.

  „Au fost mai multe declarații politice din partea primului ministru, unor reprezentanți PAS care fără echivoc se expun asupra invalidării acestui scrutin electoral, adică intenția este expusă de către politicieni. Reacția însuși a Centrului Național Anticorupție care se spune că este sub supravegherea Procuraturii Anticorupție este una exagerată”, a specificat  juristul.

  Argumentele CNA, în opinia sa, nu sunt argumente serioase pentru asemenea „intervenție obraznică într-un proces electoral”.

  Astfel, el a amintit că listele electorale sunt pregătite de către stat, de către Republica Moldova: „Și dacă s-au admis anumite inadvertențe, asta nu poate să îi fie imputat nicicum concurentului electoral”.

  „De aceea și spun –  argumentele invocate de către Centrul Național Anticorupție sunt ridicole, și, după mine, prin asemenea abordare, Centrul Național Anticorupție se discreditează”, a rezumat fostul ministru al Justiției.

  Totodată, el a menționat că instanța de judecată ar urma să se expună cu privire la validarea sau invalidarea scrutinului electoral, dar „alegerea a fost făcută”.

  „Soluția a fost pronunțată de către cetățeni. Acum se încearcă o formulă de înjosire a cetățeanului și de furt al votului cetățeanului Republicii Moldova”, a atenționat Nagacevschi.

  Până la momentul publicării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, Ministerului Justiției, CNA ori PAS.

  youtube

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Cetățenii cu drept de vot pot solicita informații despre organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie, apelând Centrul de apel cu numărul unic de...

  POLITICA

  Conducerea țării încearcă să intimideze partidul „ȘANSĂ” în timpul campaniei electorale, a declarat luni președintele partidului, Alexei Lungu, în cadrul unei conferințe de presă,...

  POLITICA

  Deputata Marina Tauber, căreia i s-a refuzat înregistrarea în calitate de candidat independent la funcția de primar al mun. Bălți, a depus o cerere...

  POLITICA

  Mâine, începe perioada de desemnare a candidaților la funcțiile elective pentru circumscripțiile de nivelul întâi – primari ai satelor, comunelor, orașelor și municipiilor de...

  Copyright © 2021