Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Muson în Sri Lanka: Cel puţin 17 morţi în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren

  Inundaţiile şi alunecările de teren provocate în Sri Lanka de ploile musonice au lăsat în urmă cel puţin 17 morţi şi au forţat circa 270.000 de persoane să îşi părăsească locuinţele scufundate, a anunţat Centrul pentru gestionarea dezastrelor (DMC), relatează AFP şi Reuters.

  Majoritatea victimelor alunecărilor de teren cauzate de ploile torenţiale, care au afectat începând de vineri 10 din cele 25 de districte ale ţării, au fost îngropate de vii, a precizat duminică DMC.

  În districtul Kegalle, un câine i-a îndrumat pe salvatori către un loc în care patru membri ai aceleiaşi familii fuseseră surprinşi de alunecările de noroi. Toţi cei patru au fost aduşi la suprafaţă cu ajutorul armatei, însă erau decedaţi, au menţionat autorităţile.

  Forţe de securitate au fost desfăşurate în mai multe districte pentru a ajuta la evacuarea sătenilor sinistraţi.

  Potrivit DMC, 270.000 de persoane au fost evacuate din casele lor inundate şi s-au refugiat la cunoştinţe, rude sau în centrele pentru sinistraţi, gestionate de autorităţile publice.

  ”Nivelurile apei scad, însă atenţionările de alunecări de teren sunt încă în vigoare în 10 districte”, a declarat Pradeep Kodippili, director adjunct în cadrul DMC, citat într-un comunicat emis luni.

  Directorul general al departamentului de meteorologie, Athula Karunanayake, a precizat luni că prognozele indică o reducere a cantităţii de precipitaţii. ”Ne aşteptăm ca precipitaţiile să scadă de acum înainte, însă unele zone se vor confrunta cu ploi intermitente”, a adăugat el.

  Sri Lanka este afectată de două ori pe an de muson, acest fenomen meteorologic aducând precipitaţii vitale pentru irigarea terenurilor agricole şi pentru producţia de energie hidroelectrică, dar şi pagube materiale şi decese.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din...

  LUMEA

  Un incendiu într-o fabrică din centrul Chinei a făcut cel puţin 36 de morţi şi doi dispăruţi, a transmis marţi agenţia oficială Xinhua, citând...

  LUMEA

  Cel puţin 149 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite sâmbătă seara într-o busculadă în centrul capitalei Seul, unde zeci de...

  LUMEA

  Bilanţul uraganului Ian, unul dintre cele mai puternice uragane din istoria recentă a SUA, care a lovit sud-estul ţării la sfârşitul lunii septembrie, a...

  Copyright © 2021