Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Municipiul Chișinău se pregătește pentru venirea iernii

  Primăria Chișinău a achiziționat încă zece autovehicole pentru deszăpezirea drumurilor. Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a anunțat la ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale că licitația pentru achiziționarea a zece mașini de tip Hako a fost finalizată iar autovehicolele vor fi livrate în această săptămână către direcția pe care o conduce.

  Este cea de a treia licitație pentru procurarea echipamentului de deszăpezire a drumurilor pe care a desfășurat-o Direcția locativ-comunală și amenajare în anul curent. În 2021 această subdiviziune a mai procurat: cinci furgonete basculante pentru evacuarea zăpezii și tractoare dotate cu remorcă, lame și perii.

  Împreună cu cele zece mașini de tip Hako dotate cu lame și perii, procurate recent, subdiviziunea municipalității dispune în total de: 24 mașini Hako City Master, dotate cu mecanisme de deszăpezire, lamă, perie și sărăriță; 22 tractoare MTZ cu mecanisme de curățare, lamă și perie; 5 tractoare LSR 60 cu lamă și perie; 15 tractoare LSXR 50 cu lamă și perie; 5 mini-încărcătoare cu lamă-plug, perie și sărărițe; 10 furgonete basculante pentru curățarea staților de așteptare, a platformelor de depozitare a deșeurilor.

  De asemenea, pentru combaterea poleiului și deszăpezirea trotuarelor, aleilor, străzilor și curților blocurilor de locuințe, Direcția locativ-comunală dispune de un stoc de cca 1 200 tone de sare și 10 tone material antiderapant lichid – clorură de calciu.

  moldpres.md

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că nu renunță. Obținerea titlului ,,Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2025” va fi o prioritate în 2022 pentru municipalitate, spune...

  SOCIAL

  În municipiul Chișinău 20 de instituții de învățământ activează în sistem mixt și peste 1 700 de elevi învață on-line.

  SOCIAL

  Primăria Chișinău informează că pe teritoriul municipiului Chişinău a fost stabilit nivelul de risc „Alertă cod Portocaliu" privind situația epidemiologică și incidența prin infecția...

  SOCIAL

  Întreprinderea Municipală Regia "Exdrupo" se află în proces de suplinire a stocurilor de materiale antiderapante pentru a întreține drumurile din capitală în sezonul rece.

  Copyright © 2021