Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Municipalitatea examinează posibilitatea lansării unei noi rute de transport public pe strada Albișoara

  Primăria municipiului Chișinău examinează posibilitatea deschiderii unei noi rute de transport public pe strada Albișoara, nou reabilitată, care va face legătura între sectorul Botanica și sectorul Buiucani al capitalei. Argumentele municipalității sunt asigurarea locuitorilor din zona riverană a capitalei cu transport public de pasageri de mare capacitate, modern și orar stabil.

  Primarul general, Ion Ceban, a informat luni, în cadrul ședinței operative că Regia Transport Electric Chișinău urmează să prezinte în scurt timp, în baza studiului executat, schema privind circulația unităților de transport. Potrivit edilului, proiectul este necesar, în contextul în care, în perioada următoare o altă arteră importantă din sectorul Buiucani, strada Ion Creangă, va intra în reparație capitală.

  „Cel mai probabil troleibuzele achiziționate recent din orașul Riga, care în prezent sunt livrate la Chișinău, vor fi puse pe această nouă rută. Unitățile de transport sunt cu propulsie autonomă (motor diesel) și vor circula pe strada Albișoara, unde în prezent nu este transport public”, a declarat Ion Ceban.

  De asemenea, în contextul redeschiderii tronsonului reabilitat de pe strada Albișoara, în perimetrul bd. Iu. Gagarin – str. V. Alecsandri, edilul capitalei a solicitat direcției de poliție patrularea zonei, pentru a nu admite încălcarea Regulamentul circulaţiei rutiere, privind regimul de viteză.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Lucrările pe două străzi importante din capitală, Albișoara și Ion Creangă, continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, pe strada Albișoara, în segmentul Petru Rareș...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău solicită opinia cetățenilor privind selectarea itinerarului pentru instituirea unei noi linii de transport public din capitală.

  SOCIAL

  Problema transportului public încă persistă în suburbiile capitalei. Primarul general Ion Ceban afirmă că acest lucru este regretabil, iar la moment ar fi putut...

  SOCIAL

  Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă, iar transportul public circulă pe toate liniile prevăzute,...

  Copyright © 2020