Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Munca, mai întâi de toate

  Se pare că pandemia nu e o piedică în calea celor care vor să-și dezvolte o afacere în perioada pandemiei. Și exemple în acest sens sunt destul de multe. Cel mai important este să nu renunți și să muncești din greu, spun agenții economici. Cum a influențat pandemia evoluația afacerilor moldovenești, aflăm din materialul colegei noastre, Olga Dzyatkovskaya.

  După luni în care afacerile au fost pe stop, agenții economici din țară sunt puși în situația să își revizuiască planurile financiare. În ciuda dificultăților, sunt și oameni care lucrează în continuare, nu se plâng, ci, dimpotrivă, se adaptează rapid la noile condiții și își fac planuri de viitor. Este și exemplul unui domeniu atât de mic, precum este piața materialelor de construcție și finisare. Aici chiar și în cele mai critice situații, inclusiv în perioada pandemiei, niciun angajat nu a fost concediat. Mai mult, compania are și planuri de extindere. Și asta înseamnă că vor fi create noi locuri de muncă.

  Artiom Goloborodko este unul dintre antreprenorii cu experiență din țara noastră. Și în actuala situație de criză, ei vede partea plină a paharului, dar și o șansă de dezvoltare.

  Artiom Goloborodko, antreprenor

  „În mod normal, nu vei putea intra niciodată pe o piață nouă. Pentru că totul este pus t pe rafturi. Când societatea trece printr- un moment de criză sau când cineva nu știe cum să acționeze, să investească bani sau nu, poți intra pe o piață nouă și capta, de exemplu, un anumit segment nou.”

  Potrivit antreprenorului, pandemia a făcut agenții economici mai receptivi la cererile pieței și ale consumatorilor. Artiom Goloborodko spune că totul depinde de modul de abordare.

  Artiom Goloborodko, antreprenor

  „Toată lumea poate pleca, stinge lumina în aeroport și spune – ei bine, nu a funcționat. Dar se poate de lucrat și aici, oamenilor să li se ofere locuri de muncă, să se plătească impozite. Prin urmare, cu cât mai multe exemple de acest fel vor fi, țara noastră va prospera”.

  Criza nu l-a împiedicat pe Artiom Goloborodko să le achite angajaților salariile în totalitate, datorită reducerii la alte cheltuieli. Acum, își planifică să facă noi angajări. Nu a renunțat nici la investițiile destinate dezvoltării bazei de producție. La fel cum nu a abandonat nici ideea de a deschide un pavilion expozițional mare, deși l-au amânat pentru anul următor. Partenerii străini interesați de piața moldovenească și vor lua parte la proiect. Deci, este posibil să lucrezi în Moldova, spune agentul economic.

  Artiom Goloborodko, antreprenor

  „Toată lumea de aici trebuie doar să încerce, să se plângă mai puțin și să lucreze mai mult”.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020