Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Multiple cereri de testare

  Reglementarea și aprobarea testărilor în masă a populației, la adresare liberă cu suplinirea stocurilor de teste rapide, dar și fortificarea prin extindere a capacităților laboratoarelor publice pentru efectuarea testelor PCR la preț redus de 300 lei. Asta cere edilul capitalei Ion Ceban autorităților din Sănătate. Funcționarul anticipează o creștere în masă a cererii de testare.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Din cauza informațiilor apărute ieri în public, oamenii au făcut coadă la aceste corturi gândind că sunt pentru testarea în masă a populației. Deși ne-am dori foarte mult acest lucru, municipalitatea nu are așa capacitate, deoarece numărul testelor oferite instituțiilor municipale sunt de la MS”

  Precizăm că, cele 17 corturi, amenajate pentru testare Covid, pe lângă instituțiile de asistență medicală primară municipale, au ca scop să fluidizeze rândurile care se formează în policlinici din cauza numărului mare de solicitări pentru testare la Covid-19. Testările la Covid-19 sunt gratuite și se efectuează în baza referinței de la medicul de familie, conform reglementărilor de la Ministerul Sănătății. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții MS pentru un comentariu la acest subiect, reprezentanții serviciului de presă ai instituției, ne-au redirecționat către ANSP. Cei de la ANSP, până la această oră, nimeni nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021