Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  MS: Recomandăm să economisiți

  Ministerul Sănătății le propune tuturor instituțiilor medicale din țară să economisească energia electrică, apa și agentul termic. O scrisoare cu metodele de economisire a serviciilor comunale a fost transmisă deja insitituțiilor subordonate ministerului.

  Documentul cu numărul 17/251 a fost semnat în data de 25 ianuarie curent, de către secretarul de stat al ministerului Sănătății, Lilia Gantea. În act toate spitalele din țară, sunt încurajate să folosească cât mai mult lumina naturală, să utilizeze apa caldă doar în caz de necesitate și, iar în cel mai bun caz, să renunțe definitiv la ea. Ministerul mai sfătuie ca temperatura în incinta imobilului să nu depășească 19 grade, iar încăperile să fie dotate cu senzori de mișcare pentru sistemul de iluminat.

  Fragment din documentul ministerului Sănătății

  «— Fiecare grad în plus peste temperatura de 19 grade poate să însemne o creștere a consumului de combustibil cu circa 5-8% .
  — Profitați de potențialul de economisire cu apă fierbinte. De fapt, apa caldă este necesară doar în bucătării. Prin urmare, soluția cea mai bună este de a opri încălzirea centrală a apei(dacă există) și de a asigura bucătăriile cu apă fierbinte prin intermediul încălzitoarelor instantanee complet electronice».

  Într-un comentariu pentru postul nostru de televiziune, consultantul principal pe comunicare al Ministerului Sănătății, Adriana Galici a confirmat existența unui astfel de document, dar și faptul că acesta a fost transmis tuturor instituțiilor medicale subordonate ministerului Sănătății. Însă, Galici a subliniat că metodele de economisire a serviciilor comunale, vin ca o recomandare și nu obligă instituțiile medicale să le aplice.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021