Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Moștenirea lăsată de Guvernul Sandu, în prag de epidemie: Spitalele din Moldova nu aveau medicamente

  Cele mai mari spitale din țară riscau să intre în carantina provocată de COVID-19 fără medicamente. Asta după ce ministrul Sănătății din Guvernul Maiei Sandu, Ala Nemerenco, nu a organizat timp de șase luni licitații. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă, unde a prezentat un raport de activitate.

  „Din păcate, la sfârșit de ianuarie, când am convocat toți directorii instituțiilor medicale din țară, am aflat cu stopare că noi nu avem în stocuri medicamente. La Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate aveam un funcționar instituit de un alt ministru, care timp de șase luni a blocat achizițiile. Noi ne-am trezit la început de ianuarie că nu avem medicamente în spitale. A trebuit foarte rapid să procurăm medicamente”, a precizat premierul.

  Asta nu e singura surpriză, de care a avut parte cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu, când a venit la guvernare. Echipa Maiei Sandu a procurat 4 999 160 de mănuși din vinil, de producție chineză, care sunt subțiri și plesnesc în timpul utilizării.

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  SOCIAL

  Primăria Chișinău informează că municipiul rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită prin infecția COVID-19, în condițiile când pe parcursul săptămânii trecute s-a înregistrat...

  SOCIAL

  Capacitatea spitalelor municipale de internare a bolnavilor de COVID-19 se apropie de sfârșit, transmite MOLDPRES.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a comparat activitatea celor două cabinete de miniștri, iar concluziile le-a publicat pe rețelele de socializare.

  Copyright © 2020