Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Moși Crăciun cu epoleți

  Polițiștii au devenit astăzi Moși Crăciun pentru o zi. Inspectoratul General al Poliției a dat startul campaniei “Poliția aduce Crăciunul”. Astfel, 42 de mașini ale IGP au mers prin toată țara și le-au împărțit copiilor daruri în ajun de Revelion.

  La ora șase dimineața, în fața clădirii Inspectoratului General al Poliției, astăzi, a fost mai aglomerat ca niciodată. Inspectorii au venit la muncă cu noaptea în cap, astfel încât să reușească să aducă la timp, cadourile copiilor, aflați o distanță de zeci sau chiar sute de kilometri de Capitală.

  Polițiștii nu s-au deghizat în Moși Crăciun, ci au venit la copii în uniforme. Oamenii cu epoleți le-au adus bucuria Crăciunului unui număr de peste 700 de pici de toate vârstele.

  Sergiu Paiu, șeful Inspectoratului General al Poliției

  „Am reușit acest lucru, datorită colegilor și partenerilor care s-au implicat activ în această acțiune de caritate, și de a ajuta să facem peste 500 de pachete cu produse și dulciuri.”

  Până a porni la drum, un sobor de preoți a oficiat o ceremonie religioasă și a sfințit darurile.
  Darurile au ajuns la o familie cu patru copii din Capitală.

  „Alegem câteva familii în care copiii au fost cuminți, ascultători și îi felicităm și le aducem câteva daruri.”

  „Ce dorești să îți aducă moșul?”

  – O păpușă mare, aproape cât mine. Și când o să punem bradul o să pun scrisoarea sub brad, ca moșul să vină și să vadă și să îmi pună cadoul.”

  Capul familiei, Vadim Iarovoi, este preot și spune că darurile pe care le-a primit familia sa, sunt o supriză nu doar pentru copii, dar și pentru cei maturi.

  Vadim Iarovoi, preot

  „Vă mulțumesc din suflet pentru toată atenția și pentru daruri. Vă dorim sărbători frumoase și cu pace, și cu liniște în toată lumea!”

  De cadouri s-a bucurat și o altă familie din Capitală, tot cu patru copii. Acasă am găsit-o pe mama celor mici, Lilia Zolotco. Femeia lucrează taxatoare și spune că nu s-a așteptat la o asemenea surpriză.

  Lilia Zolotco

  „Cum putem așa ne descurcăm. Lucrăm în mai multe locuri, numai să nu stăm locului. Dacă stăm, nu îți dă nimeni nimic. „

  Pavel Apostol, șef secție IGP

  „Ne propunem să aducem cadouri și daruri de sărbători, de Anul Nou și de Crăciun, aproximativ la 150 de familii social vulnerabile, cu mai mulți copii, sau copii cu dizabilități, sau persoane care nu au posibilitate să organizeze acea masă de sărbătoare.”

  Cadourile au fost oferite de către conducerea Inspectoratului General al Poliției și mai mulți parteneri.

  a-tv.md

  Copyright © 2020