Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Moș Crăciun… cu bicicleta!

  Moș Crăciun nu merge doar cu sania trasă de reni, dar și cu bicicleta. Bătrânul cu barbă albă și prietenii acestuia au fost văzuți astăzi pe străzile Chișinăului, împărțind daruri copiilor. Am fost și noi să-i salutăm pentru a afla mai multe despre gestul lor.

  Ca în fiece an, cicliștii amatori au decis să ducă bucuria sărbătorilor de iarnă în mai multe regiuni ale țării. Au îmbrăcat costumele roșii, au umplut sacul cu daruri și au pornit la drum, desigur, pe vehiculele pe două roți.

  Moș Crăciun

  „Este o acțiune de caritate pentru familiile defavorizate. Identificăm anumite familii, copii, bătrâni, și mergem să ducem jucării, hăinuțe, produse alimentare. La mulți ani zic la toată lumea, Crăciun fericit, Revelion frumos și multă sănătate! Fetița mea mi-a dat această jucărie dimineața, pentru ca să o duc mâine unei fetițe, să o bucur și pe ea.”

  Așa cum zice și Moșul, scopul este unul nobil. Cicliștii parcurg zeci de kilometri pentru a dărui cadouri copiilor întâlniți în stradă și celor din familiile mai triste. Iar reacțiile oamenilor îi motivează și mai mult să continue tradiția de nouă ani.

  Anastasia

  „Noi astăzi o să împărțim cadouri copiilor. O să fie interesant când de ei se va apropia un Moș Crăciun sau o Crăciuniță pe bicicletă.”

  Iurii

  „Bucurie! Asta simțim chiar și când automobiliștii ne salută cu o claxonare. Ne încarcă cu energie pozitivă. Și când vedem copiii zâmbitori, care se plimbă cu părinții, ne oprim pentru a le oferi un mic cadou. Mereu avem bomboane în buzunare.”

  Viorica

  „Este o bucurie! Sperăm că cei care ne vor vedea anul viitor se vor alătura mișcării noastre. Astăzi, din păcate, nu prea este atmosferă de iarnă, dar dispoziția cu siguranță este de Crăciun. Totul va fi bine!”

  Surpriza a fost mare pentru copiii care i-au văzut pe Moși cu biciclete și, mai ales, cu sacul plin de daruri. Unii au mulțumit pentru bomboane cu un zâmbet, alții au spus chiar și poezii.

  Andreea

  „Moș Crăciun: L-ai așteptat pe Moșul? La mulți ani să crești mare, sănătoasă!
  Andreea: Vine rața de la baltă, cu codița ridicată. Rața face oușor, mama face borșișor!”

  Gestul frumos al cicliștilor i-a motivat și pe cei din jur să fie mai buni de sărbători. Ana, de exemplu, a venit cu un cadou bine pregătit pentru a-l pune în desaga lui Moș Crăciun, ca mai apoi acesta să-l ducă unei familii defavorizate.

  Ana

  „Am pregătit pentru copilași niște rechizite și obiecte pentru igienă personală, pentru că m-a emoționat mult această campanie și am zis de ce nu să fim un exemplu, bunătatea să pornească de la noi. Îndemn toți tinerii să facă acest lucru pentru ca să ducem bucurie în casele oamenilor.”

  Cicliștii cu căciuli roșii vor merge prin mai multe regiuni ale țării până pe 25 ianuarie. Vor felicita trecătorii și vor duce daruri pentru copii. Familiile vor primi cadouri în curtea în care locuiesc, pentru a evita infectarea cu noul virus.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021