Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Moș Crăciun a ajuns la Chișinău

  În ciuda pandemiei, Chișinăul nu a renunțat la sărbători. Străzile Capitalei au fost împodobite cu mii de luminițe, iar lângă pomul de Crăciun, din centrul orașului, oamenii sunt așteptați de către Moș Crăciun și Fulguța. Cum au fost întâmpinați cei doi de către copii, dar și de către părinții acestora, aflați din reportajul ce urmează.

  Fulguța

  „Oamenii sunt minunați și atmosfera este una de poveste, pentru că Moș Crăciun și Fulguța au venit de la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, bineînțeles , în parteneriat cu Direcția Cultură și Primăria municipiului Chișinău. Am hotărât împreună să facem să fie frumos, să fie poveste și să aducem puțină magie chiar dacă e pandemie, pentru că binele întotdeauna învinge și povestea omoară orice virus urât”.

  Din cauza pandemiei, majoritatea evenimentelor organizate de către autorități vor putea fi urmărite la postul public de televiziune și pe rețelele de socializare. Chiar și așa, magia sărbătorilor nu dispare în acest an – ne-o spun chiar copiii.

  – Îți plac sărbătorile de iarnă?
  – Da, pentru că vine Moș Crăciun.

  „O să chem copiii și o să ne jucăm”.

  „Orașul e amenajat altfel, nu cum mai înainte, acum e un brăduț frumos”.

  „Sigur că vom sărbători, doar că împreună cu familia. Fetița mea îl așteaptă demult pe Moș Crăciun și este foarte entuziasmată, chiar acum l-a văzut pe el și Alba ca Zăpada”.

  Moș Crăciun

  „Dragii mei, țineți minte că bunătatea și frumusețea întotdeaua au fost cele mai de valoare lucruri, fiți buni, rămâneți frumoși, în suflet și la chip, și atunci și sărbătoarea e frumoasă”.

  În acest an, în parcuri și scuaruri, pe un fundal sonor, va avea loc o serie de programe artistice cu tematica tradițiilor de iarnă. Iar în ajunul Nașterii Domnului, până în data de 14 ianuarie, vor fi colectate donații pentru copiii aflați în situații de risc, în cadrul proiectului caritabil „Povestea de iarnă”.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020