Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Moldovagaz anunţă reducerea preţului de import al gazelor naturale ruseşti

  Moldovagaz a anunțat scăderea prețului la gaz metan în trimestrul patru al anului. Într-un comunicat publicat pe rețelele de socializare, compania a explicat modalitatea de formare a prețului de import al gazului metan din Federația Rusă în Republica Moldova.

  În comunicatul de presă Moldovagaz a descris în detaliu modul în care este format prețul gazului metan livrat până la granița Republicii Moldova.

  Astfel, în cazul în care se analizează achiziția gazelor naturale la Bursa de mărfuri și materie primă internațională din Sankt-Petersburg, atunci prețul gazelor naturale va constitui 48 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi. La acesta se adaugă 37 de dolari pentru o mie de metri cubi – tariful pentru folosirea gazoductelor magistrale ale SA „Gazprom”, în cazul acordării serviciilor de transport de gaze naturale pentru furnizarea ulterioară a acestora consumatorilor aflați peste hotarele Federației Ruse si ai țărilor-membre ale Uniunii Vamale.

  Încă 29 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi va costa transportarea gazelor naturale pe teritoriul Ucrainei de la punctul Sudja până la punctul Grebeniki din regiunea Odesa, în baza tarifelor pentru rezervarea capacităților anuale. „În cazul în care este vorba de transportarea anumitor volume de gaze naturale cu rezervarea capacităților zilnice, atunci în luna august tariful va constitui 33,92 dolari SUA pentru o mie de metri cubi”, se menționează în comunicat.

  moldovagaz.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  SA „Moldovagaz” atenționează consumatorii finali despre necesitatea de a achita integral plata datorată pentru gazele naturale furnizate în termenele stabilite în factura de plată....

  ALEGEREA EDITORILOR

  Întreprinderea Moldovagaz a publicat un set de recomandări pentru consumatori privind optimizarea consumului de gaze.

  ECONOMIE

  Compania Moldovagaz a avut anul trecut un profit de 11 milioane de lei. Anunțul a fost făcut de directorul întreprinderii, Vadim Ceban, după ședința...

  ALEGEREA EDITORILOR

  SA „Moldovagaz” a venit cu o explicație, privind majorarea tarifului la gaz pentru consumatorii casnici până la 22 lei/metru cub.

  Copyright © 2021