Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Moldova și Rusia poartă negocieri pentru aplicarea Acordului privind securitatea socială

  În perioada 26-28 octombrie curent, se desfășoară cea de-a II-a rundă de negocieri pe marginea proiectului de Aranjament Administrativ între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse privind aplicarea Acordului dintre Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială, bazat pe principiul proporționalității.

  Negocierile se desfășoară online între delegaţia Republicii Moldova, condusă de către Nelea Rusu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova şi delegaţia Federației Ruse, condusă de către Svetlana Parhomenco, consilierul Ministrului Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse.

  Menționăm, că Aranjamentul Administrativ este un instrument secundar, care are rolul de implementare a dispozițiilor Acordului. Acesta determină instituțiile competente ale statelor contractante, modalitatea de colaborare a acestora, stabilirea dreptului la prestațiile de asigurări sociale, prevăzute de Acord, precum și schimbul de date, informații și formulare.

  Scopul Acordului este asigurarea unui cadru de garanţii de securitate socială pentru cetățenii, care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă și/sau domiciliază pe teritoriul unuia sau ambelor state contractante.

  Aranjamentul va fi aplicat din data intrării în vigoare a Acordului și va avea aceeași valabilitate. Acordul se încheie pe un termen nedeterminat.

  msmps.gov.md

  Facebook

  SOCIAL

  Alte 1691 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

  ECONOMIE

  Mediul de afaceri din Republica Moldova va continua să obțină sprijin în condițiile pandemiei COVID-19. În acest scop este planificată suma de 15 milioane...

  SOCIAL

  În ultimele 24 de ore, au fost depistate alte 1215 cazuri noi de infectare cu COVID-19, din cele 2858 teste efectuate.

  SOCIAL

  Republica Moldova va continua relațiile comerciale cu țările Uniunii Europene și va implementa Acordul de Asociere pentru a prelua practicile bune ale statelor UE....

  Copyright © 2020