Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  PSRM: Moldova, în prag să înghețe din cauza iresponsabilității guvernării PAS

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă iresponsabilitatea actualei guvernări, care ar putea lăsa țara noastră fără gaz natural chiar din această săptămână, când vine frigul peste Moldova.

  „Iresponsabilitatea dată este egală cu o crimă față de propriul popor. Asta pentru că actuala guvernare a știut foarte bine ce document a semnat cu “Gazprom”, care sunt obligațiunile țării noastre asumate prin semnătura pusă de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și ce acțiuni trebuie întreprinse ca să nu ajungem într-o situație în care Moldova poate rămâne fără gaz rusesc. Existența acestor condiții și a datoriei curente de peste 74 de milioane USD au fost recunoscute, astăzi, chiar de către Andrei Spînu, fără să explice și inacțiunea actualei guvernări în raport cu problema creată.

  Subliniem că Guvernul a fost avertizat la începutul lunii noiembrie de conducerea S.A. “MoldovaGaz”, care a explicat că e nevoie de a identifica o soluție rapidă pentru achitarea plăților curente, în contextul existenței unei diferențe mari la prețul de import. Este greu de înțeles, în condițiile în care s-a știut despre existența acestor probleme, de ce Guvernul nu a mișcat din deget pentru a identifica o soluție.

  Andrei Spînu a anunțat că Guvernul abia de azi “este în discuții pentru a identifica soluții”. Or, răspunsul de la conducerea țării era așteptat până în data de 20 noiembrie, timp suficient pentru a rezolva această problemă.

  PSRM a anunțat de mai multe ori că este deschis să vină cu propuneri constructive la problemele cu care se confruntă guvernarea din lipsă de experiență. Din păcate, toată deschiderea și disponibilitatea noastră sunt ignorate de guvernarea, care este concentrată doar pe show-uri mediatice și politici antisociale, fără a ține cont de vocea și experiența opoziției parlamentare”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  POLITICA

  Igor Dodon, președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, a avut o întrevedere cu șeful adjunct al Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al...

  POLITICA

  PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a calificat decizia majorității parlamentare...

  POLITICA

  Au votat majorarea vârstei de pensionare sub lozinca "Rușine!". Deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor au blocat tribuna Parlamentului, în timp ce majoritatea PAS dezbătea...

  POLITICA

  În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  Copyright © 2021