Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Moldova ar putea începe producția locală a vaccinului Sputnik V, anunță Igor Dodon

  Republica Moldova ar putea începe producția locală a vaccinului Sputnik V. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Igor Dodon, care a declarat că deja se poartă negocieri în acest sens cu Federația Rusă.

  Liderul socialiștilor a menționat, la postul de televiziune ”Primul în Moldova”, că acest lucru va fi aplicat imediat în practică dacă la alegeri va câștiga Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

  ”Avem deja experiența mai multor țări: Serbia, Belarus, care au început să producă Sputnik V. Nu este fantezie. Preconizăm să lansăm producerea vaccinului și în Republica Moldova. Deja am început negocierile cu partenerii din Rusia. Sunt sigur că dacă vom câștiga aceste alegeri, guvernul nostru în termen restrâns va lansa producerea acestui ser în țara noastră. Este foarte important, pentru că pandemia încă nu a trecut”, a spus Dodon.   

  Președintele PSRM a mai declarat că în următoarele zile, în Moldova, urmează să fie livrate alte 40 de mii de doze de vaccin Sputnik V, care fac parte din lotul de ajutor umanitar oferit de Rusia. Igor Dodon a menționat că este gata să se vaccineze cu acest ser, imediat ce va ajunge în țară. 

  De asemenea, până la sfârșitul lunii iunie, țara noastră urmează să semneze cu autoritățile de la Moscova un acord de procurare a unui lot de un milion de doze Sputnik V.

  facebook.com

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  SOCIAL

  Tradițional, de Bobotează, fostul șef al statului, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, s-a scufundat în apa rece ca gheața.

  SOCIAL

  Astăzi, în ziua marii sărbători Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, Igor Dodon a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.

  POLITICA

  Atacul asupra judecătorilor și avocaților, acțiunile magistraților Curții Constituționale (CC), toate acestea reprezintă pași spre instaurarea unui regim dictatorial. De această părere este președintele...

  Copyright © 2021