Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Moldova ar putea începe producția locală a vaccinului Sputnik V, anunță Igor Dodon

  Republica Moldova ar putea începe producția locală a vaccinului Sputnik V. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Igor Dodon, care a declarat că deja se poartă negocieri în acest sens cu Federația Rusă.

  Liderul socialiștilor a menționat, la postul de televiziune ”Primul în Moldova”, că acest lucru va fi aplicat imediat în practică dacă la alegeri va câștiga Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

  ”Avem deja experiența mai multor țări: Serbia, Belarus, care au început să producă Sputnik V. Nu este fantezie. Preconizăm să lansăm producerea vaccinului și în Republica Moldova. Deja am început negocierile cu partenerii din Rusia. Sunt sigur că dacă vom câștiga aceste alegeri, guvernul nostru în termen restrâns va lansa producerea acestui ser în țara noastră. Este foarte important, pentru că pandemia încă nu a trecut”, a spus Dodon.   

  Președintele PSRM a mai declarat că în următoarele zile, în Moldova, urmează să fie livrate alte 40 de mii de doze de vaccin Sputnik V, care fac parte din lotul de ajutor umanitar oferit de Rusia. Igor Dodon a menționat că este gata să se vaccineze cu acest ser, imediat ce va ajunge în țară. 

  De asemenea, până la sfârșitul lunii iunie, țara noastră urmează să semneze cu autoritățile de la Moscova un acord de procurare a unui lot de un milion de doze Sputnik V.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor etnoculturale din Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova,...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  Copyright © 2021