Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Modernizarea Parcului de Troleibuze

  Proiectul „Modernizarea Parcului de Troleibuze al municipiului Chișinău” este tot mai aproape de a fi implementat în practică. Astăzi, pe marginea acestuia au fost organizate dezbateri. Reprezentanții primăriei Chișinău își exprimă speranța că acest proiect va contribui la dezvoltarea capitalei.
  Ion Ceban, primarul general al Chișinăului

  „Este o provocare pentru Republica Moldova, mă refer la autoritățile publice locale… Mă bucur că municipiul Chișinău este cel selectat pentru a face față acestei inițiative. Sper că împreună o să realizăm acest proiect, pentru începe acest proces care este absolut necesar. Cred că putem pune baza unor noi instrumente financiare.”

  Vladimir Mitru, consilier în Cabinetul primarului general, a declarat că Parcul de Troleibuze necesită investiții constante, menționând despre problema troleibuzelor cu aer condiționat, stațiilor învechite de energie electrică, tarifelor și altor aspecte. Mitru a mai anunțat că achiziționarea noilor troleibuze, în ultima perioadă, a dus la o creștere a încasărilor și numărului de călătorii.
  Vladimir Mitru, consilierul primarului general

  „Startarea modernizării în acest caz începe de la primul obiectiv – procurarea transportului calitativ. Când noi o să arătăm cetățeanului că în municipiu este transport care îi oferă comoditate și calitate, atunci vom putea vorbi despre ajustarea tarifului.”

  Pentru realizarea proiectului menționat, Primăria Municipiului Chișinău urmărește atragerea unor resurse financiare din exterior de circa 99,2 milioane de lei. Instituția a fost selectată ca beneficiară, în cadrul unui concurs implementat de Centrul „Expert-Grup”, cu suportul financiar al Ambasadei Olandei, alături de Primăria Ceadîr-Lunga și cea din orașul Sîngera.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020