Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Misiunea OSCE în Moldova are șef nou

  Misiunea OSCE în Moldova are șef nou. Ambasadoarea Kelly Keiderling, desemnată de către președinția poloneză a OSCE, își începe mandatul la Chișinău.

  „Sunt încântată să preiau această funcție importantă în acest moment volatil și provocator pentru procesul de reglementare transnistreană. Aștept cu nerăbdare să cooperez cu autoritățile de la Chișinău și Tiraspol, precum și cu ceilalți participanți în formatul 5+2, pentru a continua și dezvolta negocierile de reintegrare a Transnistriei în Republica Moldova. Mandatul Misiunii OSCE – de a soluționa conflictul transnistrean sub toate aspectele sale – rămâne obiectivul nobil al statelor participante la OSCE”, a declarat Kelly Keiderling, citată într-un comunicat de presă al Misiunii OSCE în Moldova.

  Anterior, ambasadoarea Kelly Keiderling a ocupat funcția de ambasador al SUA în Uruguay, șef adjunct al Misiunii la Ambasada SUA din Chișinău, Moldova, precum și de șef adjunct al Misiunii și, intermitent, în calitate de însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA în Caracas, Venezuela. Ambasadoarea Keiderling a deținut funcții diplomatice la misiunile SUA în Kârgâzstan, Cuba, Botswana, Republica Dominicană, Etiopia și Zambia, precum și mai multe poziții în Washington, DC. Interesele ei intelectuale includ societățile în tranziție, comunicarea eficientă și măiestria diplomatică.

  ipn.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021