Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Misiunea ombudsmanului

  Activitatea lui Dumitru Godorog în calitate de asistent al Avocatului Poporului, Natalia Moloșag, a trezit un val de nemulțumire în
  societate. La scurt timp de la mediatizarea cazului, Moloșag a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a venit cu unele explicații. Aceasta a precizat că Godorog activează în cadrul Oficiului Avocatului Poporului în calitate de voluntar. Mai mult, potrivit ei, cei doi ar lucra împreună déjà de patru ani, iar astfel ea i-ar fi oferit tânărului, posibilitatea de a se reintegra în societate. Cu toate acestea, despre alți beneficiari ai acestui serviciu, Moloșag n-a spus nimic. Detalii, în materialul colegilor mei.

  „Misiunea unui apărător al drepturilor omului este, printre altele, incluziunea socială a foștilor deținuți, precum și în promovarea toleranței în societate față de foștii pușcăriași”. Astfel, avocatul poporului și-a început discursul în cadrul conferinței de presă. Moloșag a precizat că în condițiile actuale, foștii pușcăriași cu greu își pot găsi un loc de muncă decent. Potrivit avocatului poporului, Dumitru Godorog este atât o persoană bună, cât și un profesionist excelent. Cei doi au început să lucreze în anul 2018 și continuă să o facă și în prezent.

  Natalia Moloșag, Avocatul Poporului

  «Cât despre domnul Dumitru Godorog. Eu sunt fostul lui avocat, și am fost responsabilă de integrarea lui în societate, imediat după condamnare. De-a lungul celor 3 ani, domnul Godorog s-a dovedit a fi o persoană punctuală, responsabilă, cinstită și amabilă, care dă dovadă de compasiune și empatie. Cred că i-am oferit acestei persoane o șansă de reabilitare, resocializare și reintegrare».

  Totodată, Moloșag a anunțat că va examina posibilitatea demisiei sale din funcție, însă doar după finalizarea verificărilor inițiate la Oficiul Avocatului Poporului, și numai dacă autoritățile competente vor stabili că aceasta a încălcat legea. Menționăm că, scandalul izbucnit în jurul cooperării dintre Dumitru Godorog și Natalia Moloșag a ajuns și în atenția organizațiilor nonguvernamentale. Astfel, membrii Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, care include 95 de ONG-uri, i-au solicitat lui Moloșag să demisioneze în cazul în care informația apărută în presă se va adeveri. Totodată, ONG-urile le-au solicitat organelor de drept să verifice informația despre activitatea pe care Godorog a desfășurat-o în cadrul Oficiului Avocatului Poporului. Amintim că, Moloșag a fost numită în funcția de ombudsman cu votul majorității parlamentare PAS, în data de 23 septembrie, curent. Decizie dur criticată de opoziție. Până a ajunge în fotoliu de Avocat al Poporului, Moloșag a activat în calitate de avocat al actualului șef de stat, Maia Sandu.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021