Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Minivacanță: Destinațiile alese de moldoveni

  Au rămas zile numărate până la sărbătorile pascale, așa că moldovenii deja se gândesc unde vor petrece Paștele. Mai ales că anul acesta, sărbătorile au coincis cu zilele de 1 și 9 mai. Unii oameni ne-au spus că vor petrece sărbătorile pascale peste hotare neapărat cu vin moldovenesc, în timp ce alții spun că le este frică de coronavirus și nici la sfințit pasca nu se vor duce.

  Cei mai mulți moldoveni cu care am discutat, ne-au spus că vor petrece Paștele în sânul familiei, mai ales că acum e pandemie și evită călătoriile. Acest bărbat însă, ne-a spus că merge să facă testul la COVID ca să poată să se deplaseze în altă țară, unde va sărbători Paștele.

  “În Italia chiar mă duc, mă duc în ospeție la mătușa mea. Aici nu avem ce face. Sunt toate rudele acolo și ne ducem și noi acolo. Un pahar de vin moldovenesc o să serviți? – Din păcate eu nu servesc, dar o să îl iau cu mine.”

  „Nu nu, acasă, ne vin copiii, nepoții. Cum am apucat de la părinți, cu carne de miel, timp frumos, cu voie bună.”

  „Pentru Republica Moldova în interior nu sunt restricții, la mănăstiri, înseamnă că se poate de plecat. -Veți pleca la mănăstire? – Nu am planificat încă, dar se poate, e bună ideea.”

  „Nu știu, poate după sărbători poate da.. că am fost destule ori pe acolo și m-aș mai duce cu mare drag…posibil după sărbători..o să mergem. –Aveți deja o destinație?, – Da, da la Orheiul Vechi, pensiunea Butuceni, acolo ne place.”

  Unii moldoveni ne-au spus că de sărbători vor sta acasă pentru că se simt în siguranță.

  „Se vede că oleacă de schimbare o să fie cu pandemia asta, așa că pot să nu mă duc la sfințit pasca. Dar o să treacă Paștele și fără sfințit. Nu mă tem tare, dar de-a cui nevoie…Cum se zice că paza bună trece primejdia rea.”

  “Cu epidemia asta cam e periculos, avem grijă de copii. Noi suntem în vârstă, dar copiii sunt mici.”

  Înaintea sărbătorilor pascale și agențiile de turism propun mai multe destinații pentru călătorii.
  Ion Curmei, director agenție de turism

  “Avem oferte pentru o zi, de exemplu la nouă mănăstiri. unde este inclus transportul tur-retur autocar, ghidul, și la toate excursiile adiționale pentru vizitarea mănăstirilor.”

  Moldovenii care vor să petreacă Paștele într-o altă țară și pot să își permită acest lux, pot opta și pentru destinații de lux peste hotarele țării.

  Ion Curmei, director agenție de turism

  “Cine dorește într-o vacanță exotică, mai scumpă cum ar fi Dubai, unde poți pleca cu pașaport moldovenesc, fără nicio restricție, doar cu testul la COVID, prețurile încep pentru Dubai de la 700 de euro de persoană. Cei care vor să zboare în Zanzibar prețurile încep de la 1200-1500 de euro de persoană.”

  În acest an, moldovenii vor avea parte de două minivacanțe a câte trei zile în perioada sărbătorilor pascale. Data de 3 și 10 mai sunt declarate zile libere.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020