Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu oficiali importanți din cadrul Comisiei de la Veneția

  Modificarea Codului electoral al Republicii Moldova și a legislației conexe, în contextul Opiniei comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR a fost principalul subiect de pe agenda discuțiilor dintre Secretarul adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Simona Granata-Menghini și șeful Direcției Alegeri și Partide Politice, Pierre Garrone, cu ministrul Justiției de la Chișinău, Fadei Nagacevschi.

  Interlocutorii au discutat despre oportunitatea adoptării proiectului de lege până la data lansării oficiale a campaniei electorale, care, potrivit termenului legal, va începe pe 2 octombrie 2020.
  În acest context, au fost menționate aspectele pozitive, dar și recomandările ce urmează a fi considerate de către autoritățile naționale, pentru îmbunătățirea proiectului de lege și avansarea ulterioară a adoptării finale.
  De asemenea, a fost abordată și tema organizării alegerilor prezidențiale, ținând cont de particularitățile epidemiologice atât în țară, cât și peste hotare.
  La întrevederea, desfășurată în data de 23 Septembrie 2020, la Strasbourg, au mai participat Președintele CEC de la Chișinău și secretarul CEC.

  POLITICA

  Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, susține că atunci când a preluat mandatul său, deținut anterior de Olesea Stamati, membru al echipei conduse de Maia Sandu,...

  POLITICA

  Proiectul de lege privind modificarea Constituției a fost expediat Înaltei Curți spre avizare Proiectul de lege privind modificarea Constituției a fost expediat Înaltei Curți...

  POLITICA

  Consiliul Europei a confirmat că proiectul de lege privind amendamentele constituționale referitoare la sistemul judecătoresc și Consiliul Superior al Magistraturii, promovat de către Guvernul...

  Copyright © 2020