Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ministrul de interne a identificat cauza blocajului economic – cetățenii protestatari

  Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a dedus că motivul blocajului economic sunt oamenii care participă la proteste și, în acest mod, „blochează viața comercială” a țării. Concluzia a fost împărtășită în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive.

  „Ceea ce noi vedem cu regret este că acestea, așa numite, proteste au trecut la o altă fază, la modul conștient blochează, în primul rând, viața economică. Și nu doar aici în capitală, așa cum au făcut-o multe luni la rând, deja au trecut și pe șosele naționale. În primul rând asta înseamnă că este blocată viața comercială”, a spus ministrul.

  Ea a explicat care este, în viziunea sa, legătura logică dintre cetățenii care participă la proteste și „blocajul vieții comerciale”.

  „ Asta înseamnă că sunt întârzieri de livrare, de onorare de contracte, or asta înseamnă penalități, asta înseamnă pierdere de clienți, asta înseamnă pierdere de joburi, asta înseamnă costuri nejustificate și pe final – blocaj economic. Noi toți avem de suferit – și cetățenii de rând, și noi cu dumneavoastră”, a afirmat Revenco.

  Totodată, ea crede că, pe lângă „blocajul economic”, protestele duc la „creșterea anxietății” și la „descreșterea încrederii populației în conducere”.

  „Toate datele care le deținem arată spre faptul că este în continuare o acțiune bine concertată, gândită, menită să destabilizeze situația în țară, menită să divizeze populația, să îndrepte moldovenii împotriva moldovenilor, moldovenii împotriva ucrainenilor, moldovenii împotriva rușilor.

  Or radicalizarea aceasta a populației pe fundalul unei continui campanii de dezinformare, intoxicarea cu știri false, campanii de compromitere a liderilor, șantajul economic și alimentar, mai recent instrumentalizarea mobilității – toate fac ca anxietatea să fie de un nivel înalt, ridicat și să descrească încrederea populației în conducere”, a relevat oficialul.

  De asemenea, Ana Revenco a menționat mai multe tipuri de șantaje.

  „Rusia ne abuzează prin șantaj în continuare: energetic, alimentar, cu căldură pe timp rece, cu lumină pe timp de noapte”, a spus ministrul.

  rlive

  ECONOMIE

  Membrii Asociației ”Forța Fermierilor” susțin că sunt gata ca de mâine să iasă la manifestații non-stop în aproape toate raioanele țării și chiar să...

  БЕЗ КАТЕГОРИИ_MD

  Sindicatele franceze vor organiza marţi, 6 iunie, a 14-a zi de proteste față de planurile guvernului de a creşte vârsta de pensionare la 64...

  POLITICA

  După ce alegerile la funcția de bașcan al Găgăuziei au fost validate de Curtea de Apel Comrat, iar Adunarea Populară a Găgăuziei a susținut...

  LUMEA

  Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) şi-au exprimat, marţi, solidaritatea faţă...

  Copyright © 2021