Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Ministrul Agriculturii: Securitatea alimentară a țării va fi asigurată

  Ministrul Agriculturii, Ion Perju, este sigur că securitatea alimentară a țării va fi asigurată, iar fermierii vor putea exporta grâu. Oficialul a prezentat, în cadrul ședinței de astăzi Guvernului, primele rezultate ale recoltei de cereale. Potrivit lui Perju, după o săptămână de muncă, autoritățile anticipează o producție de 600 mii tone de grâu, la necesarul de 350 de mii de tone de care are nevoie țara.

  Ion Perju, Ministrul Agriculturii

  “Partea de sud a țării este cea mai afectată. Avem gospodării din Basarabeasca, Cimișlia, unde au obținut 400 de kg de grâu la ha. Dar media este 1 tonă la ha. La Nord 2,5 tone la ha, iar la Briceni chiar și până la peste 3 tone. Avem întreprinderi agricole care au cultivat peste 6 tone la ha. Asta demonstrează că avem agricultori care și în anii secetoși știu să obțină o roadă bună”

  Totodată, potrivit lui Ion Perju, până în prezent s-au recoltat în jur de 70 mii tone de orz. Totodată, Ion Perju se arată optimist și în ceea ce privește culturile de grupa a doua, deoarece condițiile meteo sunt destul de bune.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020